Siemens vaatwasser pompt water niet weg se65560/17

Frederic

 • #1
Siemens se65560/17 (FD8010)

Na afloop van het programma blijft het water staan. Je hoort vaag iets lopen maar hij start niet met pompen.

Eerdere acties: Labyrinth gereinigd. Deze was vele malen viezer dan de foto's elders in dit forum. Na dagen en dagen weken (afwisselend met bleek en soda) toch helemaal schoon gekregen. Zelfde verhaal met de waterhoogteregelaar.
Er waren 2 vieze slangen. De slang aan de waterhoogteregelaar schoongemaakt met een soort ontstoppingsveer. Deze komt in de vaatwasser er uit.
De linkerslang die aan het labyrint vastzit is niet helemaal door te steken. Na 50 cm kan ik niet verder. Veel raggen en er is wel; veel vuil naar buiten gekomen.

Ziet er allemaal lekker fris uit. Maar helaas. Het programma loopt af (tot 0 minuten). Je hoort nog steeds een motortje of zoiets lopen maar pompen, ho maar. Met de hand vlotter omlaag duwen en dan stopt dat motorgeluid. Loslaten. Vlotter komt weer omhoog, schakelt en motortje loopt weer. Vlottermechanisme lijkt in orde.

Wat kan het zijn?

Als het de afvoerpomp is, hoe bereik ik deze dan?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Dan is er iets met de vlotter, die komt normaal alleen omhoog als er water op de bodemplaat ligt door lekkage.
   

  Frederic

  • #3
  Hoera, ik ben al wat verder. De bodemplaat loopt inderdaad steeds vol. Omdat ook de afvoer niet helemaal vrij was startte het pompen niet. Nu wel.

  Het water (druppeltjes) komt links uit de deur. Nu heb ik dat rubber (die lange die rondom loopt) schoongemaakt en misschien niet goed teruggezet (omgedraaid??). De uiteinden zijn schuin. Moeten de punten aan de binnen- of buitenkant?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Eerlijk gezegd heb ik geen idee maar even uitproberen lijkt me niet zo heel moeilijk :wink:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu