Siemens vaatwasser SE24630 pompt niet af

Evert Manuels

  • #1
Hallo, onze Siemens SE24630 vaatwasser pompt het water niet meer weg. Na het laatste programma viel ons op dat de vaat nog vochtig was, waarschijnlijk doordat er water onder in de machine was blijven staan.

Ik heb het water eruit gehaald en de filters en de plek waar de schoep van de pomp draait gecontroleerd, alles is schoon. De schoep kan ik handmatig beide kanten opdraaien de enige lichte weerstand die je voelt is van de magneet van de rotor (neem ik aan), hij draait voor het gevoel in "stapjes".

Bij het aanzetten start het programma niet, je hoort een duidelijk brommend geluid dat onder uit de machine komt. Mijn eerste gedachte is een defecte aansturing (relais?) en/of pomp. Iemand een idee of tip wat er aan de hand kan zijn? Bij voorbaat dank, groet Evert.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Allereerste wat hij doet is afpompen. Dus als hij dat niet doet en de rotor is vrij is je pomp waarschijnlijk kapot, aangezien er wel een bromtoon is is de 230v er waarschinlijk ook.

Ding is echter zo oud dat je je zelf kan afvragen of je er nog wel moeite in moet steken. Wie weet is de pompdruk van de circulatiepomp ook niet meer geweldig aangezien de vaat nat blijft (duidt op wellicht niet warm worden)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu