Siemens vaatwasser pompen, zowel met de deur open als dicht

E-p

  • #1
Siemens vaatwasser SE64A630 Ik heb het volgende probleem. De vaatwasser blijft pompen, zowel met de deur op als dicht. Ik vermoed dat na bijna 8 jaar gebruik de zaak verstopt zit in de reservoirs aan de zijkant. Bij het uitbouwen blijft de machine"achterin hangen, ik krijg hem met geen mogelijkheid naar voren, weet iemand wat het probleem is, of een trucje? (in de gebruiksaanwijzing kan ik niks vinden)
alvast bedankt!
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Blijven vaak hangen aan schroeven of hoekbeugels van de inbouwkast aan de bovenkant.
Toestel misschien nog meer laten zakken door de pootjes in te draaien , ook de achterste welke je aan de onderkant in het midden kan verdraaien.
Vloer niet later gelegd?
Schroeven in de zijkasten.
Afvoerslang , aanvoerslang , 230 snoer genoeg speling?
 

E-p

  • #3
Pootjes los van de grond, genoeg speling op snoer en aan/afvoer, ik ga verder kijken naar beugel of te lange schroeven van naastgelegen kastje
 

E-p

  • #4
Het is gelukt de vaatwasser uit te bouwen(zat inderdaad een schroefje in de zijwand!) linker paneel losgehaald een een vieze verstopping in het labyrint , leeg nu te weken in schoonmaakspul, zou dat het probleem zijn van het blijven pompen met de deur open als zowel dicht?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Je ziet ook een rood dobbertje bij de regelaar.
Als deze omhoog staat gaat het toestel afpompen ook met geopende deur.
Het rode dobbertje kan geactiveerd worden doordat het piepschuim op de bodem omhoog komt omdat er lekkage is naar de bodem.
Oorzaak van lekkage kan een verstopte regelaar zijn waardoor het water eruit loopt maar ook lekkage van de omwalspomp.
Het rode tonnetje in de regelaar kan ook ernstig vervuild zijn en blijven steken in de hoogste stand , hierdoor wordt ook de afvoerpomp geactiveerd.
 

E-p

  • #6
Ik heb het labyrint bijna schoon, de rode dobber beweegt vrij heen en weer, verder geen lekkage dus ik hoop op het labyrint
 

E-p

  • #7
Alles schoon en weer teruggeplaatst. De machine neemt water en pompt weg. Beweeg ik met mijn vinger de rode dobber, stopt de water inname, pomp blijft doorlopen, zowel met open als met dichte deur. Als ik het dobbertje loslaat valt ie weer naar beneden, de pomp blijft aan. Voorzichtige conclusie: er wordt dus niet gepompt op commando rode dobber.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #8
Werkt een reset niet?
Anders gaat het waarschijnlijk richting elektronica module waar soms een ontplofte triac waarneembaar is.
 

E-p

  • #9
S.oldeerbout: reset al eerder geprobeerd, stroom eraf.
Wel ziet ik nu een druppeltje lopen langs het dunne slangetje van het labyrint
en toch nog twee sinaasappelpitten bij de walspomp gevonden. Hier ga ik nog even mee aan de slag maar waarschijnlijk word het een nieuwe vaatwasser - vrees ik -
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu