Siemens vaatwasser loopt niet volledig leeg

Kim1965

 • #1
Ik heb een Siemens vaatwasser SE 25270 EU die perfekt werkte voor mijn verhuis. Ik heb nu de aansluiting voor een wasmachine laten ontdubbelen om dat afwasmachine ook aan te sluiten. Het is een grote knoeiboel geworden door een gerigstreerde klusjesman. Dus nu is er een dubbele kraan (die welswaar lekt), waarvan de kraan voor de vaatwasser ondersteboven staat, alsook de aquastop ondersteboven (mag dit?). De afvoerpijp is ook gesplitst, niet voldoende gelijmd en lekt dus ook. De afvoerbuis leek me achteraf gezien nogal diep in de afvoerpijp geduwd te zijn geweest, nl. tot aan de splitsing van de pijpen. Er blijft nu doodsimpel afvoerwater onderaan in mijn machine staan. Ik heb denk ik 2 of 3 machines gedaan. En de laatste keer raakte die echt oververhit, dus nu wacht ik maar af tot een echte bekwaam persoon kan komen kijken. Dus mijn vraag: is het mogelijk dat indien de afvoerbuis te diep in de afvoerpijp zit er water teruggezogen wordt in de machine? Mag een aquastop ondersteboven geïnstalleerd worden? Hartelijk dank voor alle tips.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Haal de klusjesman er weer bij en laat hem de zaak in orde brengen.
  Ik heb nu de aansluiting voor een wasmachine laten ontdubbelen om dat afwasmachine ook aan te sluiten.
  Uit uw verhaal maak ik op dat er een extra kraan geplaatst is ?

  De aquastop functioneert op z'n kop ook uitstekend maar getuigd niet echt van vakmanschap als hij op die manier geplaatst is.
  In principe kan het afvoerwater niet terug gezogen worden in de vaatwasser, mogelijk dat de afvoerpomp verstopt zit of defect is.
   

  Kim1965

  • #3
  Hartelijk dank voor je antwoord. Kan ik zelf ook kijken of het de afvoerpomp is, of beter ineens een technieker laten komen? Ik moet zeggen dat de machine al 8 jaar oud is, en ondertussen heb ik al 2x die plastieken platte bak op de zijkant waar het water toekomt en afgevoerd wordt en de pressostat zit al 2x moeten reinigen (door vastgekoekt vuil), de pressostat is vervangen geweest. Dat heeft me ondertussen al zo'n 400€ gekost. Laatste maal was enkele maanden geleden en dan iets meer als een jaar ervoor. Dus ik vraag me af of het nog zinvol is meer kosten te doen?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Als u de afvoerslang volgt komt u vanzelf bij de afvoerpomp uit, verwijder aan de kant waar de slang de machine in gaat het zijpaneel om bij de pomp te kunnen komen.
   

  Kim1965

  • #5
  En als ik bij de pomp ben, wat doe ik dan? Ik ben geen elektro klusser... Ik vraag me af of extra kosten nog wel nuttig zijn. De verhuis heeft misschien de machine beschadigt? 8 jaar hard water kan ook niet goed zijn. Dus, kan het iets eenvoudig zijn dat ik wel zelf kan oplossen? Zoniet koop ik een nieuwe. Zoals eerder geschreven, 400€ onkosten in de voorbije 2 jaar is nu wel teveel aan het worden.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Tja, het is wel lastig voor een onervaren iemand om de pomp eruit te krijgen, lukt het u niet dan zou ik er geen geld meer aan spenderen want een monteur is ook duur.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu