Siemens vaatwasser lekt - Siemens sn63d002eu

Ruudm87

 • #1
Beste klussers,

Mijn Siemens vaatwasser van net geen 6 jaar oud lekt, wie kan mij tips geven hoe ik dit het beste kan verhelpen? Ik heb een kort filmpje gemaakt waar je ziet dat het water langs een pompje gedreven komt


Serienummer 9000832296 161
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fabrice

  • #2
  Aan de waterwisselaar?
   

  Ruudm87

  • #3
  Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet weet hoe het onderdeel heet waar het water langs komt gedreven, ik hoop dat iemand hier op het forum me daar verder mee kan helpen. Ik dacht zelf dat het iets van een pompje is.
   

  Sleutelmeneer

  • #4
  Het is je sproeiarmverdeler/wisselklep. Deze zorgt dat het water om beurten naar verschillende uitgangen gaat om de maximale druk te regelen per sproeiarm.Deze kun je nieuw bestellen en wisselen. Wel een beetje gevrot voor een leek maar het kan wel. Zonder Enr kan ik je niet het juiste onderdeelnr geven.
   

  Ruudm87

  • #5
  Bedankt voor je antwoord, siemens sn63d002eu staat op het label, is dat voldoende? Ik heb de vaatwasser inmiddels gedemonteerd op de tafel staan. Klopt het dat de bodemplaat los moet om bij het onderdeel te komen?
   

  Sleutelmeneer

  • #6
  De bodem kan er niet onderuit. Dit is een polinox deel. Ofja je zou de hele poilinox bak kunnen demonteren maar dit is veel meer werk dan nodig. Het is een bajonet aansluiting dus je draait hem een klein stukje terug terwijl je de vergrendeling terugduwt die je ziet zitten. Volgens mij aan de rechtzijde en dan komt die los. Het is niet erg als de vergrendelingspal afbreekt want de nieuwe heeft weer een nieuwe.
  Screenshot_20220409-203035_Chrome.jpg


  Ik zei al dat het een gevrot is want het kabeltje is nogal kort deze moet je eruit friemelen door ook de vergrendeling terug te duwen en dan het stekkertje te verwijderen. Pakking goed plaatsen is van belang bij monteren nieuwe keerklep. Ik doe deze reparatie altijd vanuit de rechterzijde en ook de hittepomp en vermogensprint moet hiervoor gedemonteerd worden. Misschien kan het ook vanuit de linkerzijde dit heb ik nog nooit geprobeerd.

  P.s let op dat er geen water over de elektronica loopt wanneer je hem bijv op zn kant zou leggen doe dit dan altijd op de linkerzijde en niet rechts.
   

  Ruudm87

  • #7
  Bedankt voor je reactie, ik heb de wisselklep uit elkaar gehad en er bleek vuil te zitten tussen de kering van het tandwiel. Na het verwijderen van het vuil is de vaatwasser op een paar druppels per wasbeurt helemaal droog. Weet je toevallig of de kering van het tandwiel eventueel ook los verkrijgbaar is? Dat zou wellicht nog net de laatste toevoeging zijn om de vaatwasser helemaal droog te krijgen. Al ben ik er van overtuigd dat hij op deze manier er ook weer een lange tijd tegen aan kan.
   

  Sleutelmeneer

  • #8
  Gewoon wisselen het mag geen druppel lekken. Dit wordt alleen maar weer erger. Is niet los leverbaar. Van lekkages krijg je foutcodes troep en eventueel kortsluiting. Dus gewoon repareren. Je circulatiepomp komt zo ook in het water te liggen en dadelijk heb je alles kapot.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu