Siemens SE65M350EU pompt vrolijk door

RPP

  • #1
Ik heb een Siemens inbouwafwasmachine. Drie jaar oud, Nooit problemen maar nu wel. Als ik de schakelaar indruk maakt hij een geluid alsof hij water aan het afvoeren is terwijl er geen water is. Een ander programma instellen kan wel maar daar reageert de motor niet op en pompt vrolijk door?
Wie kan mij helpen?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Controleer de bodemplaat eens op lekkage,dat is een veel voor komend probleem.
 

RPP

  • #3
Wil ik wel proberen maar ben niet zo handig. Moet het apparaat helemaal uitgebouwd worden of kan ik er ook bij als ik de plint weghaal? Zitten een paar schroeven die de kunsttof bak verbinden met het metalen onderdeel van het apparaat? Onder het apparaat ligt geen water op de vloer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Meestal is het zien of er water op de bodemplaat ligt als u de plint van de machine verwijderd.
Een andere mogelijkheid is een paar dagen te wachten tot het water op de bodemplaat verdampt is, de machine moet het dan weer doen.

Blijkt het veroorzaakt te worden door een lekkage dan de leverancier bellen, een vaatwasser van 3 jaar oud mag nog niet gaan lekken, dat moet door de leverancier/fabrikant opgelost worden.

De bodemplaat zit er om lekkage op te vangen en de beveiliging in te schakelen, u zult dus geen water onder de machine vinden.
 

RPP

  • #5
Bedankt voor het advies maar toch maar een siemens monteur erbij gehaald. Bleek de warmtewisselaar te zijn, moest vervangen worden. Dure reparatie maar is niet anders. Hopen dat ik nu weer jaren vooruit kan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu