Siemens [se65m350eu/70] meerdere knallen achter elkaar.

B.Eijt

 • #1
Al een hele lange tijd heb ik last van waterslag bij het draaien van mijn vaatwasser.

Dit was eerst op het begin van het programma en in het midden van het programma [als hij overgaat op spoelen denk ik].

Na de vaatwasser van de week uit elkaar te hebben gehaald en en het labyrint en niveaukamer goed schoon te hebben gemaakt is de waterslag op het begin van het programma helemaal weg.

Echter blijf ik het probleem hebben zodra hij water gaat afpompen. Het knallen van de waterleiding is niet heel hard, echter omdat het meerdere keren achter elkaar is irriteer ik me er mateloos aan.

Ik heb een filmpje gemaakt waardoor er wellicht iemand precies kan zien wat er aan de hand is.


Op de 12e seconde van het filmpje zie je wat er gebeurd wat de waterslag veroorzaakt. bovenin bij het rode buisje zie dat er in een keer water doorheen schiet, zal iets met druk te maken hebben (denk ik).

Ook valt me op dat de waterkamer onder de bocht van het rode buisje heel het programma helemaal vol staat. Dit zie je echter niet goed op het filmpje. Misschien dat het er iets mee te maken kan hebben.

Iemand een tip voor me wat ik kan doen om de knallende waterleidingen te verhelpen. Waterleidingen zitten waar ik kan zien goed gebeugeld aan de muren. Hopelijk is het iets wat ik kan oplossen aan de vaatwasser.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • B.Eijt

  • #2


  Ook valt me op dat de waterkamer onder de bocht van het rode buisje heel het programma helemaal vol staat. Dit zie je echter niet goed op het filmpje. Misschien dat het er iets mee te maken kan hebben.

  Het gaat om de kamer waarvan ik een foto heb bijgevoegd.
   

  B.Eijt

  • #3
  Niemand die een idee heeft wat dit kan zijn?
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #4
  Lijkt mij normaal , je hebt hier eventueel een waterslagdemper voor.
   

  B.Eijt

  • #5
  Beste,

  Er schiet ineens een gedachte door mij heen. De waterslag komt voor tijdens het afpompen van het water. Meestal 3 a 4 keer achter elkaar.

  Daarnaast maakt mijn afvoer een gorgelend geluid tijdens het afvoeren van het water. Kan het wellicht zijn dat de afvoer vacuüm trekt wat resulteert in het afsluiten van de water toevoer.

  Doet de vaatwasser überhaupt wel tegelijk afvoeren en toevoeren van water?

  Waterslag demper heb ik er al tussen zitten, het geluid is minder maar nog steeds erg aanwezig.

  Zou een beluchter op de zwanenhals plaatsen iets uithalen?

  Bedankt voor de het meedenken alvast.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu