Siemens PS 307 24V10A voeding

Wekke

  • #1
Beste leden,

Ik heb voor de aansturing van mijn 24V DC rolluiken een Siemens PS 307 24V voeding van 10 ampère op de kop kunnen tikken. (Type 6ES7 307-1KA02-0AA0)
Ik had deze nodig omdat de 2,5 voeding te licht was voor 2 rolluiken tegelijk te bedienen.
Nu heeft deze voeding 4 24V uitgangen. Mag ik deze parallel aansluiten zodat ik kan genieten van de 10A?

Bedankt voor jullie reactie,
Werner
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoeveel moeite heb je eigenlijk gedaan om zelf te proberen de installatie-instructies voor dit Simatic voedingsapparaat te vinden?
Want met een zoekactie mbv. het door jou genoemde 'Type' kwam ik zeer snel terecht op deze pagina (klik) met een ongelooflijk grote hoeveelheid informatie over dergelijke apparaten, die bestemd zijn voor voeding van PLC's in de industrie.

Op de daar genoemde pagina SIMATIC S7-300 S7-300 Module data vond ik dan deze downloadbare pdf, waarin op blz 40 een schema van de inwendige opbouw vemeld staat. Daaruit blijkt dat er geen sprake is van 4 aparte voedingen met elk 1 uitgang, maar dat de voeding (nominaal) 10 A totaal kan leveren en er zowel bij plus als min een verdeling is over 4 aansluitingen. Ze staan dus in feite parallel. Dat staat ook in het staatje een bladzijde verder: "Rated value 10 A, parallel wiring is available".

Het lijkt me handig die handleiding en alles wat verder over die apparaten beschikbaar is, eerst eens grondig te bestuderen voor je dat apparaat gaat gebruiken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu