Siemens labyrint loshalen

Pelikano

  • #1
Ik wil het labyrint schoon maken omdat er links boven een verstopping zit. Ik heb dit al eerder gedaan bij vorige vaatwassers maar deze vaatwasser is wee anders... :roll:
Mijn Siemensvaatwasser heeft een extra verbinding met de binnenkant. Hoe krijg ik die verbinding los? Zie foto. (Foto is verdraaid, grijze ingang zit links tegen de wand.)


Inmiddels alweer wat verder...
Met een inbussleutel kan de dop los. Het kleine inlaat dopje kan met de hand losgedraaid worden. Twee stekkertjes losmaken. De labyrint zit aan het huis vastgekleefd met de teerlaag van de kast dus voorzichtig langzaam lostrekken.


De labyrint zit vol water dus ik heb de vaatwasser op de kop gezet om waterschade te voorkomen. De kleine rubberslang ontdoen van klemmetje en met een schroevendraaier tussen slang en aansluiting voorzichtig oprekken en lostrekken.



De labyrint staat nu in bad. Heb eerst met de afgekoppelde douch kop doorgespoeld maar dat is niet voldoende. Nu met ontstopper uurtje laten weken en dan weer doorspoelen.
 

LuckyBon

  • #2
Hallo Pelikano,

Wat een timing, ik ben net bezig om het labyrint van mijn vaatwasser te verwijderen en heb een probleem met het verwijderen van de verbinding die jij dus met een inbussleutel hebt kunnen loshalen. Ik heb dat ook geprobeerd, maar draaien doet ie niet.

Heb het tevens met een tang op het plastic van de verbinding op de inbussleutel gedaan maar dan gaat het plastic vervormen.

Heeft deze ring nu een schroefdraad of is dit een soort van click bevestiging?
 

Pelikano

  • #3
Het is een schroefdraad en met de passende inbussleutel linksom was hij in een paar slagen los. Het plastic is wel fragiel.
Het labyrint is erg lastig schoon te maken. Heb ontstopper, schoonmaakazijn en kristal soda geprobeerd. De laatste was het meest succesvol. Heb het niet kristalhelder kunnen krijgen maar hij draait nu wel weer. Nu hopen dat hij ook op de lange programma's schoon wast.

Ik heb nog wat soda erin gestrooid voordat ik hem monteerde.
 

Nieltje

  • #4
Ik heb dat zuiver gekregen met behulp van 2 kleine nageltjes en een sterke magneet. Twee nageltje erin en deze met de magneet naar dat kamertje getrokken en daar dan maar cirkelbewegingen gemaakt. Dit heeft wel alle vastgekoekte pap losgemaakt. Een idee dat ik ergens op het net heb gevonden.
 

Pelikano

  • #5
Wat een grandioos idee! Ik je hem net weer in elkaar maar de volgende keer ga ik dit zeker gebruiken.
Dank voor deze aanvulling.
 

Proza

  • #6
Pelikano schreef:
Ik wil het labyrint schoon maken omdat er links boven een verstopping zit.
Maar had je ook een probleem met de vaatwasser waargenomen, zo ja wat was dan de klacht :?:
 

Pelikano

  • #7
Tja, dit is wel heeeel toevallig. Ik vroeg mij al af wanneer de laatste keer was. Gisteravond had ik weer de fout E15. De vaatwasser blijft dan om de 30 sec even pompen. Het probleem is water op de bodem van de vaatwasser. Waarschijnlijk omdat het labyrint niet goed door speelt en dan ergens overloopt.
De snelle oplossing is dan vaatwasser op z’n kant zodat het water eruit loopt. Dat het ik gister dus gedaan maar vanmorgen was het weer raak. Dus labyrint schoon gemaakt.


Helaas geen foto vóórdat hij schoon was.
 

Proza

  • #8
Ik heb de tip met de magneet en nageltjes (spijkertjes) nog niet ingezet. Het grootste deel deel schoon gekregen tot het laatste vierkant linksboven zeg maar. Na een succesvolle week vanmorgen toch weer een laagje water net op het filtervlak van de bodem, Programma was compleet en vaat schoon :wink:

Toch nog niet helemaal tevreden.
 

Vaas

  • #9
Dank voor de tips. Labyrint schoon gemaakt en hij loopt weer als een zonnetje.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu