Siemens Koelkast sluit niet meer

Recto

 • #1
De koelkastdeur van onze Siemens KI20R40/31 sluit niet goed meer. Ik heb het rubber helemaal nagekeken en deze ziet er verder goed uit. Al een keer verwarmd met een fohn, maar heeft niets geholpen.
De deur hangt er ook heel iets scheef in, maar de binnendeur met rubbermagneet heeft aan de bovenkant volgens mij niet optimaal raakvlak met de koelkast zelf. Ik heb geprobeerd de binnendeur omhoog te stellen d.m.v. de stelschroeven aan de bovenkant van de binnendeur (onder de strip). Dit heeft maar een paar mm. geholpen.
De deur klemt alleen maar als ik met m'n volle gewicht tegen de koelkast deur aanduw.
De vraag is, moet ik de scharnieren vervangen? In hoeverre heeft dit zin. Zorgt dat voor extra klemvastheid in combi met het rubber of moet in principe alleen het rubber het werk doen (dus de deur dichthouden)? De scharnieren kosten zo'n € 50,-. Als het helpt is dat prima maar als dat geen zin heeft is dat zonde van het geld.

Hierbij een foto. Je kunt zien dat de bovenkant van de rubberrand maar net iets uitkomt boven de binnen-koelkast rand. Kan hij daarom minder goed klemmen bv.?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Controleer of de scharnieren van de keukenkastdeur goed afgesteld zijn.
   

  Recto

  • #3
  Okee, maar hoe kan ik dat controleren?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Op de deur van de keukenkast zit een (sleep)systeem dat de deur van de koelkast meeneemt bij open en dicht doen, dat moet u los halen, dan zijn de scharnieren zichtbaar.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #5
  Bijna 100 % zeker dat er een scharnier stuk is.
  Vergelijk de scharnieren eens je ziet een wit stukje plastic uit het metaal steken dit moet bij alle twee aanwezig zijn.
  Tevens kijken of je geen metalen veer ziet op de verkeerde plek.
   

  Recto

  • #6
  Nieuwe scharnieren geplaatst en idd. wereld van verschil. De koelkast sluit nu weer heel goed. Had ik veel eerder moeten doen :lol:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu