Koelkast siemens ki77sad 40/01

Rijnberg

  • #1
Ik heb via marktplaats een siemens ki77sad40 koelkast overgenomen, werking gecheckt toen ik daar was. Maar nu, nadat ie thuis bijna twee dagen stil heeft gestaan, steek ik de stekker erin en gaat meteen het alarm van de koelkast af.
Als ik de deur open gaat wel het licht branden en de display, ik druk op het display op alarm en dan gaat het uit. In de koelkast staat een pak melk en in de vriezer liggen koelelementen en die zijn goed bevroren inmiddels, alles lijkt te werken.
Alleen het lijkt of ie niet afslaat? Je zou denken dat als die goed koud is dat ie dan afslaat?
Is er toch iets fout aan de koelkast dat meteen het alarm afgaat en kan dat te maken hebben dat ie niet afslaat als ie op temp is? Of is een eerste keer na verhuizing en met vrijwel lege koelkast altijd zo?
 
Laatst bewerkt:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Temperatuur gemeten in de koelkast?
Hier staat er één die alarm geeft als deze niet koud genoeg is.
Wat staat er in de gebruiksaanwijzing?
 

Rijnberg

  • #3
Die gebruiksaanwijzing zat er niet bij maar op het www even gedwonload en gelezen: alarm gaat inderdaad af bij een te hoge temperatuur, dat is dus direct bij inschakelen. En dat staat er ook bij, gewoon op alarm drukken en die gaat ie weer uit.
Ik zal eens op zoek gaan naar een thermometer. En ben wel benieuwd hoe lang die een eerste keer blijft draaien. Elke keer als ik langsloop staat ie nog steeds aan.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Normaal gesproken als hij leeg is duurt het een goede koelkast een uurtje of 3 a 4 max om helemaal koud te zijn. Mits hij dicht blijft. Alarm bij aanzetten is normaal want dan is hij gewoon kamertemperatuur natuurlijk.

Deze koelkast is al uitgevoerd met een inverter. Een koelkast met een compressor die draait op een inverter module loopt vaker en op verschillende toerentallen dit om de kast zo efficiënt en zuinig mogelijk te laten werken. Bij deze techniek kan het dus ook zijn dat het langer duurt om koud te worden omdat dat simpelweg minder energie kost volgens de software :)
 

Rijnberg

  • #5
Dank voor de uitleg. Deze heeft wel langer geduurd dan 4 uur. Maar inmiddels slaat ie gewoon af en na verloop van tijd weer aan. Ik was even bang of ie werkelijk zo zuinig is als beschreven.
Ik zal er eens tzt een stroom meter tussen zetten en zien wat in 24 uur het verbruik is.
 

Lampje45

  • #6
Dat heeft niet zo veel zin, omdat je dan nog niets weet.
Omdat de stroom niet constant is en ook nog eens niet continu aan staat
Beter is het een KWh meter er tussen te zetten.

Zoek maar eens op:
kwh meter stopcontact
 

Rijnberg

  • #7
Die bedoel ik ook.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu