Siemens combinatieoven E.nr HB79E54/04 HBT 79E4 FD8109

Franse

  • #1
Wie kan mij over devolgende klacht iets vertellen. De hierboven beschreven oven heeft de klacht, eenmaal ingeschakeld voor het gebruik als oven de temp.instelling kan op elke gewenste waarde ingesteld worden! De oven houdt zich niet aan de ingestelde waarde.

Een voorbeeld instellen op b.v. 150 graden,je kunt dit in het display controleren geeft na afloop van de tijd die daarvoor nodig is om het gerecht te bereiden, een mislukt produkt en een restwarmte van 230 graden.

Bij navraag bij de techn. dienst Siemens wordt dit meestal veroorzaakt door de PTC weerstand welke naast een van de elementen gemonteerd zit, welke als gevolg van de veranderende ohmse waarden een schakeling aanstuurt die de temperatuur in de pas houd.

De PTC is door mij reeds vervangen (72 Euro) echter zonder resultaat. De print die vermoedelijk de oorzaak is (213 Euro) is wel te bestellen, maar indien deze toch niet de oplossing brengt en teruggeven is er niet bij wordt dit een behoorlijke schadepost, principeschema wordt niet verstrekt dus op componentenniveau repareren lukt ook niet en een Siemens monteur laten komen gaat erg in de papieren lopen.

Wie weet hier een oplossing voor?

Noot van de site-admin: het betreft hier een oven met magnetron.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Op dit forum worden geen gegevens verstrekt voor het repareren van (combi)magnetrons i.v.m. de risico's hiervan met hoge spanningen, dit is werk voor de professionele reparateur.


Slotje, moderator.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu