Schuurtje isoleren hoe aan te pakken?

Snake Plissken

  • #1
Ik heb een enkelsteens schuurtje met roldeur van ruwweg 4x6x2,5m en deze wil ik graag isoleren. De schuur hoeft binnen niet 20 graden aan te kunnen houden, maar zeg boven de 10 graden in de winter lijkt mij OK, Als je aan het knutselen bent krijg je het vanzelf wel warm :mrgreen:. Het plafond is al geïsoleerd geloof ik, maar de muren nog niet. De vloer is betegeld. Er is water en elektra, geen gas. Aangezien het een knutselschuur is, is het dan voldoende alleen de muren te isoleren?

En wat zouden jullie voorstellen hoe dit aan te pakken? Ik ben een klein beetje handig, maar heb hier geen ervaring mee.
 

Snake Plissken

  • #2
Te snel geplaatst, eerst maar eens even de zoekfunktie doorpluizen :mrgreen:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Geeft niet het was al laat. :lol:
 

Snake Plissken

  • #4
Oke, ik heb een beetje zitten lezen. Ik heb dus een enkelsteens schuurtje en vocht schijnt belangrijk te zijn (het liefst de afwezigheid daarvan :mrgreen:). Nu heb ik de muren eens goed bekeken (het heeft flink geregend) maar ik kan aan de binnenzijde, en dan vooral dicht bij de vloer, geen nattigheid of verkleuringen ontdekken, welke de aanwezigheid van vocht aantonen. Dit is een goed teken toch? :mrgreen:
Ook las ik dat als je gaat isoleren, je uiteindelijk ook moet gaan verwarmen, wat ik nu niet doe. Ik heb geen gas en een leiding leggen is ook niet echt handig (40+ meter) dus dat zou dan een elektrische radiator worden denk ik (goed idee?).

Verder is het belangrijk om een spouw tussen de isolatie en je muurtje te houden, dit m.b.v. latjes en daartegen de isolatie te bevestigen en zorgen dat deze spouw goed ventileert (hoe?). Welke materialen kan ik nu het best gaan gebruiken? En klopt het dat, doordat ik het er geen 20 graden hoef te hebben (geen plantages :mrgreen:) met alleen de muren isoleren voldoende geïsoleerd is?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu