Wat te doen met de vloer van mijn toekomstige schuur

Gebruikersnaam1001

  • #1
Ik ga een niet geïsoleerde douglashouten schuur laten bouwen (tijdgebrek...) afmeting 8x4 met een pannendak en een tegelvloer op zand.

Bestemming is vooral opslag: fietsen, tuinmeubilair in de winter, etc. Ook wel wat hobby/klus maar dat doe ik nu ook in de huidige vervallen ongeïsoleerde schuur en gaat prima. In de toekomst zou het kunnen dat ik er een afgesloten kantoortje in wil maken.

Op het forum het nodige gelezen over isoleren en ik trek de conclusie dat dit eigenlijk alleen echt zinvol is als ik ga verwarmen en dan is het ook van belang dat de volledige schuur geïsoleerd is.

Het dak en de muren kan ik later gemakkelijk alsnog isoleren als ik dat ooit nodig vind maar de vloer wordt lastiger denk ik.

Nu lees ik her en der over XPS platen waar men vervolgens weer zand op doet en dan de tegels. Afhankelijk van de benodigde dikte is dat qua kosten te overzien.

Is dit een goed idee om meer toekomstbestendig te zijn?

Vloer laten storten zal de beste optie zijn maar wordt ongetwijfeld weer een heel stuk duurder en ik vraag mij af of ik daar voldoende meerwaarde van ga hebben.
 

Sander 1972

  • #2
Waarom niet in een keer goed? Als je toch andere plannen er voor hebt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu