Schuren van polyamide

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik maak in 3D-software sculpturen die ik door een 3D-printer laat uitprinten in polyamide-materiaal. De structuur is enigszins zanderig en heeft soms lichte streepjes. Om mijn beelden helemaal glad te krijgen schuur ik mijn beelden altijd met de hand met 240 schuurpapier. Polyamide is heel taai en het schuren is echt een tijdrovende rotklus. Zeker ook omdat mijn beelden altijd hoekjes en gaatjes hebben waar je moeilijk bij kunt.

Zandstralen is een manier maar ik heb geen ruimte voor een zandstraler.

Ik vroeg me af of er geen hand-machientje is waar een schuurborstetje op kan zetten of iets dergelijks. Mijn schuurpapier loopt snel vol van polyamide dus ik met wel iets hebben waar ik mee kan werken zonder dat het vol loopt. En het moet iets borstel-achtigs zijn waarmee ik in hoekjes en gaatjes kan komen/drukken. Wat zou hier geschikt voor kunnen zijn?

Een voorbeeldje van internet hoe polyamide-structuur er uit ziet: https://fashioncommunion.files.wordpress.com/2014/02/gridspace_web_03.jpg?w=640&h=392&crop=1
 
Ja, precies, een Dremel, iets dat goed in de hand vast te houden is. Maar ik zie allerlei opzetstukjes online voor zo'n Dremel, en ik moet een soort borsteltje hebben dat licht opschuurt, net het korreltje van polyamide afschuurt/polijst (het moet niet te agressief schuren). Maar enig idee wat voor borsteltje/opzetstukje daar geschikt voor is?
 
Polyamide gaat smelten/verbranden bij hoge temperaturen zoals die o.a. veroorzaakt worden door schuren, machinaal schuren blijft een probleem, het schuurpapier loopt snel vol.
Met een zeer scherpe schraper en veel geduld kunt u het grootste gedeelte glad maken, afwerken zal toch met de hand moeten gebeuren.
 
Ts

Er zijn borsteltjes te koop, Dremel heeft een groot assortiment, misschien past er een standaard borsteltje in, kijk naar de stift dikte, en zo klein mogelijk ivm de snelheid.
Borstels heb je in staal/koper/aluminium en kunststof.
Misschien werkt een freesje wat beter.

Grt.
 
Het smeltpunt van 3D geprinte modellen van Polyamide ligt dacht ik zo tussen de 170/180 graden. Tja, ik heb geen idee hoe heet het onder zo'n borsteltje wordt, je beweegt er toch mee over het oppervlak, het moet gek lopen volgens mij.. Maar ik zal morgen die firma een bellen en daar ook informeren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan