Schuren tussen laklagen door

Sjors86

  • #1
Ik ben bezig met een bijzettafeltje te maken het blad bestaat uit een mooie boomschijf die ik bij een zagerij gehaald heb.

Ik heb hem inmiddels opgeschuurd en sta op het punt om hier een (eiglans) blanke lak op aan te brengen. Moet ik nu tussen de 3 laklagen steeds schuren, mijn ervaring is dat als ik een korrel 240 neem (zeer fijn) en ik voer (zeer) lichte druk uit tijdens het schuren dat ik krassen maak in de eerste laag en ben bang dat je deze blijft zien bij eventuele 2e en 3e laag.

Daarnaast nog een andere vraag, ik breng de lak aan met een speciale lak roller (blauw van de karwei). Laatste keer was die niet egaal en had ik op sommige plekken wat druppels zitten. Hoe voorkom ik die en als deze er zitten, hoe verwijder ik deze?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het schuren tussendoor doe je om eventuele stofdeeltjes die ontstaan zijn bij de vorige laag weg te halen.

Ik doe dat nat met watervast schuurpapier 400 of zelfs 800. In die gradatie zou je het eigenlijk beter polijstpapier kunnen noemen. Papier telkens in water (zonder toevoegingen) indompelen

Maar je moet er werkelijk heel licht overheen gaan. Steeds met je vingers voelen waar oneffenheden zitten en alleen die weghalen.

Of dat de officiele methode is weet ik niet maar dat bevalt me het beste als het heel egaal moet zijn. :wink:

Wat betreft de lakroller: geen idee hoe dat komt. Misschien te dik opgebracht?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu