Schuren of alleen beitsen van terras

Timoklust

  • #1
Hallo allen,

Ik ben bezig om mijn houten (dak) terras op te knappen. Ik ben al even druk bezig om de groene aanslag te verwijderen met water/azijn. Nu dat verwijderd is, zijn de nerven weer mooi zichtbaar, alleen is de kleur nogal dof (zie foto, linkerkant is in droge staat, recht is in natte staat). Ik wil het (idealiter) weer terug brengen naar zijn natuurlijke licht bruine kleur.

Echter weet ik niet wat ik nu beste kan doen, eerst ook nog schuren en dan beitsen om de dofheid weg te halen? Ik wil overigens transparante beits gebruiken die het hout iets donkerder te maken om zo dofheid weg te halen. Zou ik eerst nog een ander goedje gebruiken? Of juist niet schuren? Alvast bedankt!

Groet,
Timo
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Met ontweringswater behandelen en dan b.v. oliën.
Pas op want het is een bijtend zuur.
 

Poster

  • #3
Hallo

Na schoon spuiten met hoge druk op enige afstand, zet ik mijn terras 2x per jaar in de terrasolie, met de bekende groene drukspuit van hetzelfde merk, is het een uurtje werk.

Het krijgt daardoor de duurzame glanzende olie kleur die op u foto te zien is,


Grt.
 

Poster

  • #4
TS

Omdat een C met wat punten en 2 letters verwijderd wordt, als zijnde een merknaam, maar b.v. het merk klik aan/klik uit enz. wel zeer volledig genoemd kan worden, heeft u een PB met de volledige merknaam.

Grt.
 

Timoklust

  • #5
Top, thanks beide hier ga ik mee aan de slag.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het was overduidelijk dat de merknaam direct herkend zou worden, persoonlijke voorkeuren voor merken zijn op het forum niet aan de orde, gelieve daar rekening mee te houden.

Het plaatsen van reacties met als inhoud alleen een verwijzing naar een verstuurde PB worden vanaf nu verwijderd, andere klussers hebben daar niets aan, die willen een advies hebben op het forum, het forum is daarvoor opgezet.
 

Poster

  • #7
Ok, over u eerste 4 zinnen, het plaatsen van over duidelijke merken.

Dan begrijp ik klik aan/klik uit niet.

Waar zit dan het verschil in.
Merk is merk, of zie ik dat verkeerd, dat kan natuurlijk ook.


Grt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Klik-aan klik-uit is een systeem dat door verschillende merken gemaakt wordt, ook duidelijk te zien.
Dit is toch wat anders dan een directe verwijzing naar een voorkeursmerk.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #9
Dat ben ik niet met je eens Jan, het is een merknaam. Dat die ook voor vergelijkbare producten van andere merken wordt gebruikt, klopt wel. Net als met Luxaflex en Bahco zeg maar.

Wel jammer dat er zo strak aan het merknamenbeleid wordt gehecht, vaak wordt de naam genoemd ter verduidelijking en niet als reclame en dan ook nog enigszins aangepast, wat is dan het bezwaar vraag ik me af?

Sterker nog, als je zo stikt wilt zijn mag je ook het woord Inbussleutel wel verbieden, want Inbus is een merknaam (uit 1936!) van 'Innensechskantschraube Bauer und Schaurte GmbH'
 

Poster

  • #10
Ik zou daar geen discussie van maken.

Bij een enkele wordt er wat strakker bekritiseerd, en opgelet.

Maar ook dat mag.

Grt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Er zijn wel meer merknamen die een soortnaam zijn geworden, als het geen directe reclame betreft is er niet zoveel bezwaar tegen.
Iemands persoonlijke voorkeur voor een merk laten blijken mag dus niet, dat is gerichte verwijzing naar een bepaald merk.
Daarnaast moeten we de klussers ook niet onderschatten, als die een indicatie hebben van een product kunnen ze op internet van alles vinden, er zijn vaak veel meer merken die eenzelfde product maken.

Bij een enkele wordt er wat strakker bekritiseerd, en opgelet.
Een enkeling houdt zich regelmatig niet aan de regels.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu