Schuren met een dremel

Scarlett73

  • #1
Hallo, ik ben sinds kort in het bezit van de dremel 3000JP. Ik ben er blij mee. Ik heb een advies nodig welke accessoires ik het beste kan gebruiken om de schulpen in een dekenkist te schuren. Ik heb het geprobeerd met schuurpolijstschijven echter ik heb een deel gedaan en er blijft weinig over van de schijf. Ik druk niet op het hout ik laat de dremel z'n werk doen. Welke andere accessoire kan ik hier het beste voor gebruiken die wel heel blijft☺. Ik heb het al geprobeerd met fijn staalwol en met afbijtmiddel. Maar met de dremel wel het veel beter en fijner. Alvast hartelijk dank.

IMG20240409133303.jpg IMG20240409133247.jpg IMG_20240409_133151.jpg
 

eezacque

  • #2
Ik denk dat dit teveel vermogen vraagt van een dremel, waardoor je te hard moet duwen. Die schulpen kun je het best met de hand doen, probeer een grove schuurspons die zich voegt naar de schulpen.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #3
Kun je dit niet beter proberen met afbijt, inpakken in plastic en een uur laten met een borstel schoonborstelen?
 

Scarlett73

  • #4
Dank voor uw reactie. Ik heb het al geprobeerd met afbijt alleen een half uur zonder plastic. Bedoelt u dan "vershoudfolie" erover heen?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #5
Ja, door er folie over te plaatsen blijft het langer vochtig, en werkt de afbijt langer door. Wacht zo lang tot de afbijt begint te drogen (niet in laten drogen) en dan afborstelen en neem de tijd ervoor. Dit soort dingen blijven een rotklusje. Als laatste, denk aan uw eigen veiligheid, handschoenen en bril.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Dit soort klusjes zijn waarchijnlijk een peuleschil voor een luchtgommer.

 
  • Like
Waarderingen: Walker

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Of Hoe Maak Je Een Eenvoudige Zandstraler.
 

Scarlett73

  • #8
Dank jullie wel voor het meedenken.

Ga ik dat zeker proberen met afbijt en plastic en neem ik zeker veiligheidsmaatregelen.

Luchtgommen heb ik overwogen maar ik vind de oude laag juist mooi. De kist was zwart geverfd en het gaat mij om deze laag te verwijderen. En deze zit in de kleine hoekjes en dergelijke. En het het luchtgommen wordt het weer mooi nieuw eiken hout en dat vind ik voor deze kist weer zonde. Is wel handig als de kist in een andere kleur geverfd zou worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu