Stellingen in de schuur

Ijsselg

  • #1
In mijn schuur wil ik nieuwe stellingen maken. De huidige planken zijn plaatmateriaal, 18mm. Door een lekkage opgezwollen van vocht. De vraag is welke plaat of planken ga ik nu gebruiken. Ik denk te gaan voor vuren latten van 300 lang, op een aantal plekken een dwarslat eronder. Het wordt dan een 'plaat' bestaande uit 8 vurenlatten van 7cm, steeds een paar mm open tussen de latten. En verdeeld over 3 meter 8 dwarslatten aan de onderkant. Het komt te liggen op de bestaande metalen dragers. Kan ik de latten alleen aan de bovenzijde afdekken met een dunne board plaat? Gewoon een losse boardplaat erop? Of moet die boardplaat vast..? Of geeft vochtige lucht en board een probleem?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Board en vocht gaat niet samen.
Neem gewoon wat vloerdelen met veer en groef en zet die om de zoveel vast met een plankje aan de onderkant, hoef je ook niet bang te zijn dat als je er wat zwaars op zet de ene plank verder doorbuigt dan de ander.
Nog een tip, schilder ze gewoon met goedkope buitenbeits uit de supermarkt (3 of 5 liter voor 15 euro) dan heeft vocht nog minder invloed, ook ongedierte vindt het hout minder lekker en zet je er een keer iets vettigs oid. op dan is het makkelijker schoon te maken.
 

Ijsselg

  • #3
@Gerrit B bedankt voor de tip. Dit ga ik zo doen!
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Ik heb het zo al jaren in de kelder en het werkt uitstekend.
Tip van het schilderen kreeg ik van een bevriende schilder om holzlasur te gebruiken (niet duur maar werkt prima hiervoor)
 

Ijsselg

  • #5
Beetje late reactie van mij, maar bedankt @Gerrit B
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu