Schuin dak met ronde balken isoleren.

Jjk

 • #1
Ik heb op internet en forums al zoveel gelezen over isolatie...
Echter alle zijn met balken, die dus niet rond zijn
Ik heb ronde balken.
Hoe plaats ik daar de latten en het wol???

3DDBE26C-E744-4C17-B5D1-0BB17165A923.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marc1995

  • #2
  Hoi Jjk. Je zou houten balken, die iets hoger zijn dan de ronde sporen, om de x aantal cm's kunnen leggen tussen de houten sporen. De ruimte tussen de sporen kun je vervolgens opvullen met isolatiemateriaal. Indien gewenst, zou je nog houten balken dwars over deze houten balken kunnen timmeren (zodat je iets krijgt wat lijkt op gordingen) en ook hiertussen isolatiemateriaal plaatsen. Hier regelwerk overheen timmeren.

  Het isolatiemateriaal lichtjes tegen de sporen aan drukken (misschien iets meer dan je zou doen bij rechthoekige balken). Als je beperkt bent in de dikte die de wand mag hebben, dan zou je de ruimtes onder de sporen (en boven) kunnen opvullen, maar als dat niet zo is, zou ik gewoon nog een laag isolatiemateriaal hieroverheen leggen.

  Waar je de timmerconstructie op vastzet is even afhankelijk van de situatie en de constructie van het huis.

  Zelf zit ik ook met deze situatie en ben even aan het uitvogelen hoe ik dit het beste kan doen en zoveel mogelijk uit de isolatie kan halen. Graag hoor ik anderen die hier ervaring mee hebben over hun methodes en/of advies. Ben zelf verder beginnend klusser, dus heb hier verder niet heel veel ervaring mee.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu