Schuim in WC pot

willem944

 • #1
Hallo, vanochtend werd de riolering in de straat gereinigd. Daarbij kwam schuim/water in de wc potten op de begane grond omhoog, boven niet. Hadden we nog niet eerder meegemaakt. Schoonmaken gebeurt elke 3 tot 5 jaar. Mannen die het deden zeiden dat 'het wel vaker voorkwam'. Zou met ontluchtingsleiding te maken hebben. Iemand een idee? Vast wel, net als altijd! ;-)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  het komt vaker voor ik las dit in een andere artikel van een gemeente:

  Overlast door werkzaamheden Het kan zijn dat je overlast ervaart tijdens de werkzaamheden aan het rioolstelsel. Door luchtdrukverschillen in het riool kunnen de watersloten (zwanenhals of sifon) van uw toilet, bad en gootsteen in uw woning leeggezogen worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen uw woning en het gemeentelijk riool. Op deze manier kan er een lichte rioolgeur in uw woning terechtkomen. Zodra u de zwanenhals weer vult (door het toilet door te spoelen en kranen even te laten lopen), verdwijnt deze geur snel.

  Ondanks dat het zelden voorkomt bestaat de kans dat het water in de zwanenhals van het toilet (of via een douche- of schrobputje) in de woning omhoogkomt. Advies is gedurende de werkzaamheden om het toiletdeksel te sluiten en er een zwaar voorwerp op te plaatsen.
  ------------------------
  En door de druk kan zeepwater wat in u riolering zit of stukken zeep om hoog komen als schuim.
  Anders laat eens u riolering controleren als hier geen brokken zeep in zit.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu