Schuim beton vloer aanbouw, hoe kozijn stevig verankeren

Renault

  • #1
Hallo,

Wij willen een uitbouw gaan zetten en de uitbouw komt op een ringfundering (400x300) op palen. Nu is de woonkamer een houtvloer en de keukengang een nehobo vloer die beiden op weg zijn om verrot te zijn. Deze gaan er dus allebei uit en nu willen we daar een schuim beton vloer in maken. Het schuim beton willen we direct doortrekken naar de aanbouw. De aanbouw gaan we dus eerst waterdicht maken en daarna de vloer erin storten.

Nu komt mijn probleem, er komt ook een kozijn van net geen 5 meter breed in deze willen we op kozijnstelbeugels zetten. Nu is het zo dat omdat we geen balken broodjes of betonplaat hebben eigenlijk niks hebben om deze ankers aan vast te maken. Om dit op te lossen kan ik daar een paar kalkzandsteen blokken onder lijmen die min of meer een soort kimlaag zijn. Hier tegenaan komt het schuim beton en op het schuim beton komt een zandcement dekvloer met pvc.
Volgens mij worden die kalkzandsteen blokken een koude brug naar de zandcement vloer. Hoe kan ik dit oplossen? Een harde isolatie plaat wordt waarschijnlijk te dik en wordt mijn zandcement vloer te dun. Zie ik iets over het hoofd waardoor ik misschien iets anders kan nemen dan kalkzandsteen blokken? Andere kozijn beugels?

Ik hoor graag van jullie
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu