Schuifraam vervangen

Snelleklusser

  • #1
Hoi,

Zijn er een paar mensen die een paar tips hebben over het volgende:

Op de slaapkamers heb ik nog originele houten schuiframen zitten met enkel glas. Dit zijn schuiframen zonder rail en zonder gewichtjes, gewoon hout in hout schuiven en met een pinnetje vastzetten.

Nu wil ik deze vervangen. Ik wil graag de uitstraling houden dus de oplossing zou kunnen zijn nieuwe schuiframen met een moderne schuifsysteem. Echter schuiframen hebben een paar nadelen, b.v. dat je ze van buiten moet wassen en dit op afstand (met zo'n uitschuifbare trekker etc) nog lastiger is gezien de roedes etc die in in die oude ramen zitten.

Vandaar dat ik wil gaan voor draai/kiep naar binnen. Echter dan gaat de hele uitstraling naar de haaien.

Wat zijn de mogelijkheden? Zou een draai/kiep raam met de look van een (dus houtwerk aan de buitenkant van het glas) schuifraam iets zien? Maar dat ziet er weer zo raar uit als het raam op kiepstand staat.

Kortom: globaal welke andere oplosisngen zijn er nog meer (even afgezien van of dat technisch hier kan) zijn er voor dit probleem? Welke voor en nadelen hebben iedere mogelijkheid?

Bedankt
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Je kunt draaikiepramen maken in deze kozijnen en wel zo dat het de uitstraling heeft van schuiframen.
Wat ook kan is naar binnendraaiende ramen maken.
 

Key Keeper

  • #3
Goede dag
kan je me vertellen wat de maat is van het schuifraam en de maat van het glas er boven.je zou kunnen kiezen voor 1 draaikiep raam en vast glas er boven maar om meer diepte verschil te krijgen is het ook mogelijk een valse vleugel aan de buitenzijde de dkraam is altijd naar binnen draaiend de valse vleugel daar boven zit buiten zo lijkt het het meest op een schuifraam
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu