Schuifdeur uit ensuite halen

Djdjdjdjdjdjdj

  • #1
De ophanging van de ensuitedeur is los aan het raken, waardoor de deur over de grond sleept.
Ik dacht dat het verwijderen van de deur simpel zou zijn: stoppertje losdraaien zodat de deur helemaal naar het midden kan doorglijden, schuin trekken, van de rails aftillen.
Maar deze ophanging heeft zo te zien wieltjes aan weerzijden. Zie voor een kort filmpje.





Dus schuin houden werkt dan niet (toch?). NB: deze deur hangt alleen aan de bovenkant in een rails, dus loopt niet op de grond over rolletjes.

Hoe kan ik deze toch verwijderen? Ik ga ervan uit dat dit gewoon kan zonder de bekisting te verwijderen... (Ik heb me suf gezocht op internet maar kan nergens een filmpje of instructie vinden voor dit type schuifdeur.)

Alvast bedankt!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Zo te zien aan het filmpje is de constructie zo gemaakt dat ze eerst de deur er in gehangen hebben en vast gezet en dan de gips plaat er voor hebben gezet.

dus je zult een gaatje moeten maken in de gips plaat zodat je met een steek sleutel deur weer goed kunt hangen.
 

Djdjdjdjdjdjdj

  • #3
Bedankt voor je reactie. 'Een gaatje maken' is geen optie, het zou betekenen dat we de hele bekisting moeten verwijderen. Of op een of andere manier iets doen met een extra lange sleutel, zodat we erbij kunnen vanaf de kant waarvandaan ik nu ook gefilmd heb. Maar dat is een cm of 30, en dan heb je dus maar een paar cm om van links naar rechts te bewegen met de steutel...
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Een gat in de gipsplaat maken,ik had het niet over bekisting weg halen.

Om de deur goed af te stellen dan moet achterzijde ook aangepakt worden.

je schuift de beide deuren naar elkander in het midden je tekend een gat op achterste ophanging deze kan je dan ook eventueel repareren en dan schuif je de deur naar achteren en kan je in het zelfde gat de voorste maken.

je kan dit ook aan andere kant doen zodat beide deuren weer gelijk zijn.

dat gat maak je bv een luikje zodat je er altijd weer bij kunt komen mocht het nodig zijn.

 

Djdjdjdjdjdjdj

  • #5
Bedankt voor de schets! De stelschroef zit direct achter de sierlijst (dat bedoelde ik me 'bekisting', sorry!). Dus die sierlijst zou er dan uitmoeten, dat wordt geen kleinigheidje vrees is.
Hier vind je foto's en videootjes van de situatie: https://www.dropbox.com/sh/h9amyuue7eul33y/AADrxaRADTkkI2yMCSnQZG-Ra?dl=0


EDIT: misschien is het dan nog simpeler om de huidige ophanging te vervangen. Dus de rails los te schroeven, en dan rails op te hangen waarbij je wél de deur kunt uittillen. Ik kan me alleen voorstellen dat ze voor deze rails gekozen hebben omdat de deuren nu nauwelijks zwabberen, ook al hebben ze een onderrails. (Die dubbele wieltjes zullen ongetwijfeld meer stabiliteit geven.

Ik kan me bijna niet voorstellen dat iemand zo oenig is om de deur helemaal in te timmeren/stuccen. Van de andere kant heb ik al gekkere dingen gezien van deze 'aannemer'.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Die rails loopt geheel naar achteren daar kom je niet bij.

Het is wel allemaal mooi weg gewerkt en afgewerkt.

zat net wel te kijken op het internet naar een ratel steeksleutel

zie hier

ik weet zo niet de maat maar je hebt ook extra lange steek sleutels.
een platte pedaal sleutel is 15mm
 

Djdjdjdjdjdjdj

  • #7
Top! Ik was al van plan om te kijken of zoiets bestond. Thanks! Ben wel benieuwd of er genoeg speling is om die ratel heen & weer te krijgen. Nu geen tijd om erin te duiken, komt komende week weer. Nogmaals bedankt voor het meedenken!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
:prima:

Succes
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu