Schuifdeur over lichtknop heen

Nezje

  • #1
Hallo,

Ik wil een schuifdeur plaatsen tussen mijn slaapkamer en de woonkamer. Het past allemaal, behalve dat de deur over de lichtschakelaar heen moet schuiven. Dit is geen probleem aangezien we de lampen kunnen bedienen via de app of met onze stem via een Googlesysteem.
Maar ik wil de lichtschakelaar liever niet verwijderen, omdat hij in geval van problemen met internet wel noodzakelijk is. Is het mogelijk om de schuifdeur wat verder naar voren te plaatsen zodat hij er overheen gaat?
Alvast bedankt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Vaak wel.
Je moet de rail wat verder van de muur monteren.
 

stefan9

  • #3
Is het een oplossing om de schakelaar te vervangen door een draadloos exemplaar dat niet afhankelijk is van internet? Je kun dan een vlakke afdekplaat op de inbouwdoos plaatsen en toch in geval van nood de schakelaar bedienen.
 

Nezje

  • #4
Dit klinkt inderdaad wel als een oplossing. Is dat gemakkelijk om te installeren?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Nezje

  • #5
Rola,

Dit zou ook wel een oplossing kunnen zijn, is dat gemakkelijk om te doen?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

stefan9

  • #6
Een draadloze schakelaar plaatsen is heel simpel. Draden van de bestaande schakelaar losmaken en vastschroeven op de draadloze. Je moet wel even kijken of je ook een nuldraad (blauw) in de doos hebt, want voor een gewone schakelaar is die niet nodig. Als je geen nuldraad hebt zou je die moeten toevoegen. En er moet ruimte zijn in de doos. Als je nu een inbouwschakelaar hebt dan zal dat in orde zijn.
Nadeel van de deur van de wand monteren is dat je weer iets moet verzinnen om hem goed sluitend te krijgen.
 
  • Like
Waarderingen: Nezje en Vonken_trekker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu