Schroeven komen los

Overlordeo

  • #1
Hallo,

de deurgreep aan de buitenkant van mijn voordeur heeft twee losse schroeven. Ik denk dat er gewoon door het gebruik speling in is gekomen. Inmiddels zitten ze zo los dat ik ze er met mijn vingers zo uit kan trekken. Hoe kan ik ze er weer goed vast in schroeven? Met een simpele plug, of werkt dat niet goed? Of moet ik even grote schrooeven zien te vinden die iets dikker zijn?

alvast bedankt voor de tips!
 

Fiesiekus

  • #2
Houten deur neem ik aan? Met houtschroeven? Of met boutjes vast aan de slotplaat binnenshuis?
 

Millew

  • #3
Er van uitgaande dat het houtschroeven in een houten deur betreft.

Een iets dikkere en, indien mogelijk, iets langere schroef zou kunnen. Maar die heeft ook een grotere kop. Het is de vraag of je die kwijt kan in de handgreep.
Wat ook werkt is een paar houtspaanders of gepunte lucifers voorzichtig in het gat tikken (eventueel met een beetje houtlijm) zonder ze te breken. Daarna de uitstekende resten afsnijden en de schroef er weer indraaien.
Je kan ook het gat vullen met kneedbaar hout en dat een aantal dagen laten uitharden. Daarna de schroeven er weer indraaien.
 

Overlordeo

  • #4
Ja inderdaad houtschroeven en een houten deur
ik vrees dat een grotere kop niet past. Heeft een grotere schroef ook per definitie een grotere kop? Anders zou ik dat kunnen proberen...
 

Millew

  • #5
Doorgaans heeft een dikkere schroef ook een grotere kop.

Het meest simpele is toch het gat opvullen en de oorspronkelijke schroeven weer gebruiken. Of langere (als de dikte van de deur dat toelaat) maar wel met een even grote kop.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #6
Wellicht zijn patent boutjes een oplossing.
deze worden ook gebruikt bij het monteren van deurschilden
Eventueel een beetje secondenlijm op de draad doen
 

Overlordeo

  • #7
Bedankt voor alle tips. het is gelukt met iets langere schroeven met dezelfde kopgrootte.
 

Tiho

  • #8
Eventueel ook mogelijk, opboren naar 6 mm. en hier dan een deuvel van 6 mm. met houtlijm inslaan tot nog een puntje uitsteekt. Dit kan je afsteken met een beitel, weer voorboren op kerndiameter van je schroef en weer monteren de boel.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Met een klein beetje houtlijm eraan blijven ze ook zitten wanneer de schroefdraad iets beschadigd wordt met een zaagblad o.i.d.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu