Schroeven aan houtwolcementplaten

RoelN

  • #1
In een berging moet ik wat elektraleidingen ophangen aan een plafond van houtwolcement met 10cm eps erboven. Het is dus niet zwaar maar moet er ook niet gelijk vanaf komen als je er tegenaan stoot.
Heeft iemand een idee wat hier handig voor is? Zouden bv. gipsplaatpluggen een beetje houden in dat spul draaien ze het juist aan gort?

Groeten,
Roel
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
meestal is het laagje houtwolcement vrij dun op dergelijke panelen misschien beter een isolatieplug gebruiken om in het eps te bevestigen
 

RoelN

  • #3
Ja inderdaad, ik zie panelen aangeboden worden met maar 10mm heraclith erop. Vlg mij is het in mijn geval iets meer maar zeker geen hele plaatdikte.

Ben vandaag aan die klus begonnen en heb er eerst maar eens gewoon een schroef in gedraaid. Dat had verbazingwekkend veel grip dus ben niet eens meer begonnen aan gipsplaat- en hollewandpluggen. Voor de zekerheid maar iets dikkere schroeven genomen (4.5mm) en netjes aan de 40cm beugelafstand gehouden, hangt best stevig.

Bij de 'Isolatiepluggen', die jee noemde, denk ik aan die lange dingen waarmee je isolatieplaten vastzet in het beton erachter. Zijn er ook pluggen waarmee je iets in het EPS zelf kunt vastzetten?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu