Schroeven in broodjesbetonvloer

Gurby28

  • #1
Beste klussers,

Even een activiteit waarvan jullie de rillingen over de rug lopen: ik probeer een stukje van mijn kliklaminaat vloer vast te schroeven op de onderliggende vloer.
Het is een broodjesbetonvloer, daarop een dun laagje egaline en dan marmoleum. Daaroverheen ligt folie en dan 't laminaat. Het marmoleum heb ik namelijk gewoon laten liggen omdat het mooi strak was en een prima ondervloer.

Het punt is, dat er een paar meter schuifpui zit, met grote openschuivende deuren. Hier zit dus geen plakplint maar een alu-strip ter afwerking. Alleen komt de vloer - die daar veel zonlicht krijgt - 's zomers wat omhoog staan. Dit ziet er niet uit, vooral van buiten niet.

Daarom wil ik een paar planken vastschroeven. Voor werking van het hout ben ik niet zo bang, de vloer ligt al een paar jaar.

En nu het probleem, ik tref alleen maar een zachte gruisvloer waarin geen enkele plug houvast krijgt. Van alles geprobeerd, spijkerpluggen in verschillende lengtes en grootte's, maar het is alleen maar gruis waar ik het in wil schroeven. Zelfs boren met 4mm en een spijkerplug erin van 6mm trek je zo weer omhoog.
Zijn hier nog andere/betere methoden voor??
Alvast dank!
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Is lijmen op de marmoleum een optie.
De vloer die er onder zit is waarschijnlijk een cement dekvloer.
Deze vloeren zijn gemiddeld tussen de 5 en 8 cm dik.
Onder die vloer zit vaak een betonvloer.
Dus als je die kunt berijken met een lange schroef met plug heb je waarschijnlijk wel houvast.
Even proberen zou ik zeggen. schroef 5,5 maal 120 plug 8 mm.
Even testen bij een bestaand gatje natuurlijk
Pas er wel op dat er wel leidingen in de vloer kunnen liggen.
 

Gurby28

  • #3
Naar aanleiding van deze tip over de dikte van de cement dekvloer eens bij het kruipluik gekeken en inderdaad, hij is zo'n 5 cm dik (nooit gedacht)!

Kon daar mooi zien dat ik met een slagplug van 8cm wel ruim in het beton moest steken... daar had ik er toevallig nog 1 van liggen, die geprobeerd en ging goed. helemaal opgelost nu dus, mijn dank!
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #4
Daar zijn wij voor maar zoals je zelf al aangaf niet de beste oplossing :super:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu