Schroefdraad doucheputje om bout

Ronaldstolk

  • #1
Hallo
Wilde vandaag mijn doucheputje goed schoon maken (douche zat wat verstopt, met haren), echter toen ik het weer in elkaar wilde zetten merkte ik dat dat niet ging.

Ik zag waarom, zie de foto. Van de linkerbout is het 'moerdeel' zeg maar, dus het deel dat onder de douchebak zit aan de bout gaan zitten. Ik kan dus de bouten niet meer beide aandraaien (alleen de rechtse).

Hoe fix ik dit? Ik kan moeilijk zaken vervangen toch, want ik kan er niet bij, het gat in de douchebak is kleiner dan wat er onder zit?

Iemand een tip?
 

Tiho

  • #2
Dat is zoiets als een rampamoer voor hout alleen dan vermoedelijk zit hij op de klem en gelijmd. Misschien kun je schroefdraad vorm zien in het gat waar hij uitkomt?

Om te beginnen pak je het zwarte in het midden goed vast met een waterpomptang en draai je de schroef eruit.

Waar het zwarte uitkomt. Maak je goed schoon en droog.

Is het met schroefdraad waar hij zelf in moet. Zoek je een bijpassende moer voor de schroef die erin gaat. Deze moer draai je een stukje op de schroef. Daarna draai je de schroef in het zwarte ding tot de moer.

Draai ze goed contra tegen elkaar, dan kun je met je schroef de zwarte erin schroeven. Met een geschikte lijm.

Zonder schroefdraad kun je hem gewoon met lijm terug duwen tot het net zo diep zit als de gene die nog goed zit.

Beste doe je wel de schroef erin zover mogelijk. Als je hem erin wilt tikken kun je dat dan op de schroef doen zonder de schroefdraad in het zwarte deel te slopen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Je had dit nooit los mogen draaien.
Nu hangt de sifon los van de douchebak.
Als je de moer niet meer in de sifon kunt draaien, zal deze niet meer goed afsluiten, met grote lekkage schade als gevolg.
De enigste optie is dan een nieuwe sifon monteren onder de douchbak.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu