Schroefdraad boutgat kettingzaag kapot

@rie

Specialist Elektra
  • #21
Een helicoil is sterker dan orginele schroefdraad in aluminium. Dus wat dat betreft is het geen noodoplossing.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #22
Normaal gesproken trek je een bout van een motorzaag er niet uit, dat gebeurt alleen bij veel te strak aandraaien van de moeren.
Zet je er een helicoil in dan loop je grote kans dat er een veel groter stuk uit het deksel wordt (kapot) getrokken en moet alsnog het deksel vervangen worden.
Er is kans op haarscheuren in het deksel, met een helicoil verandert dat niet, dus vervangen dat deksel en de moeren met beleid aandraaien.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #23
Ik ben absoluut niet bang voor haarscheurtjes in de krukasbehuizing. De moer heb ik zelf vorig jaar veel te vast gedraaid. Ineens had ik geen weerstand meer en was de draad kapot. Daar komen geen haarsdcheurtjes van in een metalen onderdeel. De schroefdraad was de zwakste schakel en die heeft het begeven.

Ik ga ook niet voor de Helicoil, maar voor de Time Sert reparatie. Dat is een betere oplossing die originele sterkte van de verbinding haalt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
Er zit een randje aan de busjes van Time Sert, die moeten gelijk met de buitenkant van het deksel zitten anders lekt er olie tussen het deksel en het zaagblad door en loopt de ketting niet goed in het spoor.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #25
Klopt, het oude gat moet de bovenste mm wat groter zijn, zodat de rand er in valt. Het hiervoor benodigde boortje zit in de set inbegrepen, zodat alles prefect past.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #26
Succes er mee.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #27
Ik denk wel dat het goed gaat komen. En anders gaat er alsnog een nieuwe zijkant op.

Ik weet wel zeker dat de nieuwe verbinding sterker is dan dat je de moer vast mag draaien. Deze reparatiemethode wordt door de fabrikant zelfs aangeraden voor bougies, versnellingsbakken, cilinderkoppen, enz.. Deze verbindingen worden heel wat zwaarder belast dan straks bij mijn kettingzaag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu