Schroef zonder kop vast in badkamervoeg

PaulMZ

  • #1
Beste forummers,

Ik zit met een schroef in plug in de muur van toilet die ik er niet uit krijg. Hij steekt best een stukje uit maar hij draait niet als ik er met een (waterpomp-)tang beweging in probeer te krijgen. Hij komt er ook niet met plug en al uit. Ik heb al wat extra ruimte proberen te maken voor ernaast te boren: de schroef gaat wel een beetje van boven naar beneden, maar hij komt niet uit het gat. Wat kan ik nog doen? Afvijlen en met plamuur proberen weg te werken? IJzerzaagje? (vraag me af of ik er goed bij komt).

Het punt is dat de kop er helemaal af is, dus de "gebruikelijke" technieken lijken niet van toepassing. Ik heb geprobeerd met een priem een nieuwe sleuf te maken, maar dat werkt ook niet voldoende (boor krijg toch niet genoeg grip).

Daarnaast is het risico op beschadiging van de wandtegel erg groot, dus ik kom er ook niet goed "naast" (eigenlijk alleen er boven en eronder omdat ik dan in de voeg kan werken).

Elke suggestie welkom.

Gr Paul

IMG_2194.jpg IMG_2196.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zelf zou ik dit doen met een griptang. Die kun je vastzetten op de schroef en dan voorzichtig heen en weer wrikken, vooral niet te veel kracht op zetten. Zo'n griptang klemt véél vaster dan een gewone waterpomptang.

Voor pakweg 10-15 Euro heb je al zo'n griptang bij een bouwmarkt en hij komt altijd weer van pas!

Voorbeeld van zo'n soort tang:

Griptang.jpg
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: PaulMZ

Hharbers

  • #3
beste met griptang er uit draaien

Als het echt niet anders gaat slijpschijfje op je dremel zetten en in de voeg metaal weg slijpen tot rest diep genoeg weg is om er overheen te gaan met voegmiddel of soliconen kit)
Je wielt niet dat er roest vlek door komt dus desnoods drupje grondver erop met wattenstaafje ofzo
 
  • Like
Waarderingen: PaulMZ

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu