Schroef gaat niet in betonnen muur

DonC

  • #1
Ik probeer mijn nieuwe regendouche, de Aquazuro Jessica van Praxis, in de badkamer op te hangen. Ik ondervind echter (te)veel weerstand tijdens het schroeven. De bijgeleverde pluggen zijn 6x30, de gaten die ik geboord heb zijn 5cm diep, de bijgeleverde rvs kruiskopschroeven(ST4.2*35 en ST4.2*45)) zijn 3cm lang en 4 1/2 cm lang. De laatste zou 3cm de muur in moeten gaan. De pluggen passen perfect. Halverwege het inschroeven wordt de weerstand enorm en gaat de schroevendraaier af en toe slippen tijdens het indraaien waardoor hij een beetje schroef meeneemt. Ik vrees dat ik de schroeven dol ga draaien. Tips?

Ik draai ze in met de hand m.b.v. een steeksleutel, waarbij ik met mijn lichaamsgewicht de schroevendraaier richting de muur duw om slippen te voorkomen.

Overigens valt mij op dat die ST4.2*35 maar 30mm lang is; zal wel een foutje in de handleiding zijn. Deze schroef gaat er op een millimeter na helemaal in. Die van 45mm gaat ook ca 30mm de muur in; daarmee wordt een beugeltje van 15mm dik vastgezet.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
- Gaten dieper boren
- Betere pluggen gebruiken (F*er)
 

DonC

  • #3
Dank je, Walker. Ik had nog wat pluggen met een rood/witte verpakking met die vis erop liggen van toen ik mijn gordijnrails heb opgehangen. Dat was de truc!

Verschrikkelijk dat die "expert" bij Praxis daar niet mee kwam, toen ik daar om advies ging vragen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu