Rekje monteren op wand. Verhouding schroef vs. gat.

Beste klussers,

Ik wil een rekje vastzetten met schroeven in de muur. Het rekje heeft 4 gaten zoals op onderstaande foto. Ik gebruik een schroef met dikte van 4 mm, dit gaatje is ca 6 mm. Als je niet stevig vastdraait gaat hij dus een beetje hangen op de schroef. Wat is de beste manier om dit te voorkomen en te zorgen dat de schroef centraal in het gaatje blijft? Gewoon hard vastdraaien? Iets van een ringetje er om heen oid?

Groet, Blackboks

IMG_9381.JPG
 
Het gaatje in de muur is toch maar 6 mm? In een plug van 6 mm gaat prima een schroef van 4 mm in. Wellicht is je schroef veel te kort.
 
Het lukt me volgens mij niet goed om probleem uit te leggen. Het ‘probleem’ is dat het gaatje in het rekje (zie bovenste foto) een veel grotere diameter heeft dan de schroef. Het gat in muur kan ik zo groot maken als dat ik wil. Door die mismatch tussen schroef in gaatje in rekje gaat hij hangen en hangt hij niet waterpas. Ik hoopte op trucjes daarvoor. Ik kan niet makkelijk een dikkere schroef gebruiken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu