Schoorsteen verwijderen uit voorgevel

Linajan

  • #1
Hallo,

ik heb in de voorgevel van mijn huis ( zogenaamde arbeiderswoning) een schoorsteen, nu zou ik deze graag eruit halen en ervoor in de plaats een schuifpui of zo maken , weet iemand of ik dit zomaar kan doen? of moet ik dan de hele voorgevel vernieuwen,

vr groeten , linajan
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Wel een pittig dhz klusje lijkt me. Wellicht is hier een bouwvergunning voor nodig, dus tekeningen van de architect/bouwkundige ect. Niet een klusje wat je op even op een paar zondagmiddagen klaart.
 

Linajan

  • #3
Ja dat is zeker zo , zal een hele klus worden dan , maar zou graag weten of er iemand is die het al heeft gedaan , en hier ervaring mee heeft , of er met een draagbalk genoeg draagkracht is voor boven , dat soort dingen
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Laat hier ter plaatste een bouwkundige/constructeur naar kijken. Hier is via een forum weinig zinnigs over te zeggen, denk ik.
 

Sanderzzp

  • #5
Geen idee, hoe u huis er uitziet, hoe de schoorsteen is op gebouwd, is het in de muur vertand enz enz.
Probeer het wat duidelijker te omschrijven eventueel ook wat foto's erbij plaatsen.
 

Linajan

  • #6
Hallo

In de woonkamer is de schouw tegen de voorgevel geplaatst maar boven
op zolder is schoorsteenmantel gestuct dus daar kan ik het niet zo goed zien maar die mag ook blijven zitten .
Het is trouwens een woning uit 1930.
Maar we willen graag dan de schouw en een stuk van de schoorsteenmantel uit de woonkamer weghalen en dan de plafond ondersteunen doormiddel van een draagbalk.
Zou het mogelijk zijn zo?

vr gr linajan
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #7
Er zullen in principe best mogelijkheden zijn lijkt me. Echter daar waar het dragende constructie delen betreft, zal er goed gekeken/gerekend moeten worden hoe eea ondersteund moet gaan worden. Dit kun je heb beste aan een constructeur overlaten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Zoals eerder geschreven is dit niet via een forum te beoordelen, haal er een bouwkundige bij, die kan beoordelen of het mogelijk is.
 

BeeTeeWee

  • #9
Het afbreken van een schoorsteen van onderaf is een heeeel slecht idee. Ik heb meerdere schoorstenen afgebroken, maar begon wel steeds bovenaan. Aan de onderkant iets weghalen staat wat mij betreft gelijk aan het pakken van het onderste blik soep in de supermarkt...
 

Linajan

  • #10
Ga het ook zeker niet zomaar even doen, en laat er wel iemand naar kijken , maar was benieuwd naar mensen met ervaring hiermee , en dat alles neem ik mee , bedankt voor Uw reactie
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #11
Als je het aangezicht van de voorgevel gaat veranderen ontkom je niet aan het aanvragen van een vergunning. Moet je dus toch een tekening laten maken. Dan kun je gelijk naar de constructieve aspecten laten kijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu