Muur vlak maken na verwijderen schoorsteen

Juroekoes

  • #1
Goedemiddag,

Een jaar geleden hebben wij de schoorsteen van onze bungalow laten verwijderen. Ook de schouw is hierbij weggehaald, maar het deel dat één vormde met de muur is blijven staan, omdat dit de scheidingsmuur tussen slaapkamer en woonkamer betreft.

De schouw/schoorsteen, waar een kanaal door liep van de vroegere gaskachel, was vertand vermetseld. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe de blokken heten waar onze binnenmuren van gemaakt zijn, maar de blokken hebben in elk geval een aantal holle ruimtes. Hierdoor zijn behoorlijke gaten overgebleven nadat de schouw er af is gebikt.
We willen de muur weer "glad" gaan maken. De gaten zijn echter dusdanig groot dat we er niet zomaar iets in kunnen smeren, dat gaat vast krimpen en scheuren.

Heeft iemand een idee hoe we dit het beste kunnen aanpakken?

Eén oplossing willen we in elk geval niet: een voorzetwand. Onze woonkamer is slechts 12m2, dus elke centimeter ruimteverlies is zeer ongewenst.
Onderstaand enkele afbeeldingen:

schouw3.jpg

schouw2.jpg
schouw1.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ik zou met de stucadoor overleggen maar verwacht dat die dit gewoon vlak kan smeren. Die paar gaten evt aangooien met specie maar is in mijn optiek niet per se nodig.
 
  • Like
Waarderingen: Juroekoes

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu