Schoorsteen (regels)

Rob25

 • #1
Goedemiddag.
Wij hebben 2 problemen met onze nieuwe buren.
Er is geen enkele vorm van communicatie dus dat werkt niet lekker. Het begon al met de bouw van ons huis want toen er een bouwvakker van ons even over hun grond liep kwamen ze als een speer aangerend om hem weg te jagen, dat was hun grond en dus wegwezen. Ze woonden toen op 700 meter afstand en volgden alles met verrekijkers.
Eerst wilden ze heien op 2 meter afstand van ons nieuwe huis zonder een schouw te laten doen van ons huis en toen hebben we hun en de heimaatschappij op voorhand aansprakelijk gesteld voor evt. schade. Toen hebben ze alles op laten nemen en is er een trillingsmeter gezet maar er was toen geen contact meer mogelijk.

Toen wij zover met de bouw waren hebben we toch gevraagd of ze mee wilden doen aan een gezamenlijke erfafscheiding maar dat deden ze niet en op onze vraag of we hem dan wel op het scheid mochten zetten zeiden ze dat dat ook absoluut niet mocht alleen tegenaan het scheid want vanaf het scheid was van hun zo lieten ze ons weten. Dus dan begrijp je wel hoe de verhoudingen zijn.

Zij zijn nu zelf een huis naast ons aan het bouwen en hebben een schoorsteen tegen hun achtergevel met plat dak geplaatst want ze gaan hun huis verwarmen middels een pellet kachel.
De schoorsteenuitlaat zit zelfs nog onder onze dakramen dus bij noordenwind komt de rook altijd richting onze dakramen. Ik dacht dat de schoorsteen uitlaat altijd boven de nok moest van het nieuwe huis. Klopt dat of is er iemand die weet hoe de wet en/of regelgeving is voor nieuwbouw met zo'n kachel?

Ook over de schutting hebben we een conflict.
Onze schutting is 2 meter vanaf onze grond en zij hebben nu een schutting gezet en die moest zo hoog worden dat ze beslist niets van de onze konden zien. Gemeten vanaf onze grond is die 210 hoog en gemeten vanaf hun grond 2.20.
Weet iemand of dat mag? Als ik zoek bij onze gemeente dan mag een erfafscheiding 200 hoog zijn maar dat blijkt afhankelijk van de hoogte van je eigen perceel.

We hebben inmiddels wel een brief naar de gemeente geschreven maar we zouden graag op voorhand weten of er iets is wat mag of niet mag zodat we een weerwoord kunnen geven.

Ik hoop op een reactie met duidelijkheid.

20210918_125631.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Dit is een forum voor eigen klussen.
  En uw vraag heeft daar weinig mee te maken.
  Ik denk dat je beter een juridisch forum op kunt zoeken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu