Schoorsteen lekt - regenwater via de schoorsteen binnen

Tarik78

 • #1
Goedeavond beste mensen
Ik zit met een vervelende probleem. Er komt regenwater via de schoorsteen binnen in de zolder. Aannemer geweest de schoorsteen opnieuw gevoegd geïmpregneerd en het dak van de schoorsteen in teerlaag gezet. 1 maand verder met wind en regen lekt ie weer. Zie foto van de lekkage hij lekt precies in de hoek maar niet altijd (soms geen lek ondanks regen, volgens mij alleen bij langdurig regen). Buiten in de lood is geen gebreken te zien. Wat zou de oorzaak van het lek zijn? Ben ten einde raad Alvast dank


Buitenkant (hoek rechts voor geen gebreken volgens mij).


Bovenkant (het is een gezamenlijke schoorsteen)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • GDelea

  Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
  Waarschijnlijk water wat achter het lood langs loopt?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  De eerste foto heb ik vandaag meer gezien. :lol:

  De dakdoorvoeren die op de schoorsteen zijn geplaatst weet je ook of de binnen buizen goed verbonden zijn aan de buis van de doorvoer. De opstijgende warme lucht moet rechtstreeks door de doorvoer. Ik vraag me af wie heeft dit verzonnen.
   

  Tarik78

  • #4
  Dank voor je reactie. Weet ik niet. zo gekocht. Overigens de dakdoorvoeren zijn nergens op aangesloten. Het was vroeger voor de oude cv en openhaard.het is nu twee loze kanalen waarvan 1 dichtgemaakt met een tegel en die andere lucht laat circuleren in de zolder.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Een dakdoorvoer (links op de foto) met een open kanaal in wat voor ruimte komt deze uit?

  Ik zie twee Trega kappen (rechts op de foto) zijn deze kanalen aan de onderzijde ook dicht. Nog in gebruik, goed aangesloten?


  Het model op de schets heeft een binnenbuis. Dit type dakdoorvoer kan je ook kopen zonder binnenbuis en dan is de kans op condensatie nog groter. Blauw is warme lucht, rood is water.

  Dit type is geisoleerd. Hiermee voorkom je het bovenstaand probleem.

  En wat te doen met de damprem, eerste foto, zie ook je vraag in een ander rubriek.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Haal aan de kant waar het lekt het lood en pan even los dan kan je zien als het langs het lood of over het dak hout lekt.

  Is het ook nat in de buurt van cv afvoer?  maar waarom staan er 2 cv afvoeren op je dak?
   

  Tarik78

  • #7
  De doorvoeren rechts weet ik niet is van de buren. De mijne is rechts voor (de hoogste) die is nergens op aangesloten (gewoon een gat wat vroeger diende voor openhaard) maar het lek zit hem in de hoek schoorsteen (eerste foto). En wat is er met de dampding?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  Is er isolatie aangebracht, ook aandacht voor een damprem. Wordt de ruimte verwarmd of is er sinds kort een radiator geplaatst.
   

  Tarik78

  • #9
  Henk253, direct naast de cv is niet lek. Wel lek in de hoek schoosteen (ook het gele cirkel). Anderen is van de buren. Die aan de voorkant (zwart is mijn cv)

  Dus op de schoorsteen 4 dakdoorvoeren die loos zijn. 1 van mij, 1 is met tegel dicht anderen geen idee in iedergeval ze komen ze niet uit mijn zonder/huis.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #10


  ziet zo ongeveer de situatie uit van het dak en schoorsteen

   

  Tarik78

  • #11
  Thanx Henk. Zo is het. Die laatste linksvoor is niet van mij. In de zolder zie ik maar twee gaten waarvan 1 dicht en andere loze kanaal open zoals geschetst.

  Die foto van boven is reeds geel omcirkeld..of moet ik extra foto nemen? Dit zijn fotos van de aannemer die de lood heeft aangebracht en ik kan niet het dak op (geen ervaring mee)

  Zo ziet het van binnen uit
   

  Tarik78

  • #12
  Deze week komt de aannemer kijken. Ik koppel terug wat de oorzak is van het lek
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #13
  Viel me wat op omtrent lood.

  waar ik zei zit naad lijkt net dat het onderste lood over heen loopt, nu kan daar water in trekken, wel wat moeilijk te zien op foto.  ook moeten ze even controleren hoe de sneldekpan zit aan die kant waar de gele cirkel is.

  die hoge pijp op schoorsteen is je oude cv afvoer, die daar naast is ontluchting (tegel op)van zolder ivm open cv ketel wat er eerst heeft gestaan.

  en vermoed de achterste pijp een ontspanningspijp is van je riolering
   

  Tarik78

  • #14
  Ik zal het meenemen morgen tegen de aannemer doorgeven om daar ook te checken op die 3 punten. Top
   

  Tarik78

  • #15
  Gisteren de dak op geweest met de schoorsteen man. Er zit een opening (deuk naar binnen) in die vreemde lange afvoerpijp rechtsvoor waardoor bij wind en regen water in de schoorsteen kan lopen en weg zoekt naar de hoek van de schoorsteen. De deuk is nu dicht gemaakt. Het probleem lijkt nu opgelost te zijn (voorlopig geen druppels meer na regen, houden zo :-).

  Zie hier die duik (foutieve montage bovenst pijp die niet past,iemand heeft het ingedrukt om toch binnen te krijgen met duik als gevolg)
   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #16
  De foto is wel (een beetje) onduidelijk, maar zelfs al zou het daar bij in regenen, mag het nog niet binnen lekken.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #17
  Dit is niet de oorzaak want je ziet bij het gat wat midden in betonplaat zit geen water of sporen daarvan bij rookgasafvoer.

  Die kap constructie kan er ook af en gewoon een losse kap er op te plaatsen.

  Is er ook het lood en pannen los gemaakt wat ik met gele cirkel aan wees gekeken?
   

  Tarik78

  • #18
  Ja daar heeft de aannemer gekeken en niks gevonden. Lood gechekt, water gegooid op al die hoeken met emmers geen lekkage.Zijn verklaring is dat water via de regenpijp naar binnen stroomt en weg zoekt naar de zijkant.. Ik heb sindsdien geen lekkage. Ik snap het ook niet maar ja...
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #19
  Maar even afwachten dus.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu