Schoorsteen zadel lekt

MHaanstra

  • #1
Ik heb een een tijd lang een lekkage van de schoorsteen zadel. Huis is een jaren 70 woning met dakpannen voorzien. Schoorsteen is net naast de nok geplaatst. dakpannen lopen van de nok tot tegen de schoorsteen aan. loodslab begint onder de laatste rij dakpannen en loopt tegen de schoorsteen naar boven. Tijdens regen en wind ontstaat er lekkage onder het dakzadel van de schoorsteen. Is te zien door een gat in het dakbeschot. ik heb wat foto;s toegevoegd. de derde foto is de onderkant van het dakzadel vanuit het dakbeschot gezien. het zadel is een houten plank die tegen de schoorsteen gemonteerd is en waar het lood op rust



.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Heb je de pannen al opgetild. Daaronder zit een gootje van lood. Dit gootje moet droog lopen. In lood ontstaan hobbels en daar blijft dan water in staan. Scheurtjes zou ook kunnen het lood zit al een paar jaar inmiddels.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Je kan met een tuinslang proberen het lek te vinden (ook iemand aan de binnenkant laten kijken).

edit: met water natuurlijk, mag ook uit een gieter :lol:
 

Millew

  • #4
Hoe veel overlap hebben de pannen en het lood?
 

MHaanstra

  • #5
Dankzij het regenachtige weer vandaag ben ik weer wat wijzer geworden over de oorzaak van de lekkage. ik heb deze week een gaatje geboort in het houten plankje van foto 3, een klein stukje van de schoorsteen af. hier kan ik controleren of er water van de bovenkant van het plankje naar de schoorsteen stroomt. Nu blijkt het water niet meer tussen de schoorsteen en de rand van het plankje te komen, maar uit het geboorde gat. dus waarschijnlijk komt er water via het lood dat onder de dakpannen zit op het plankje en stroomt zo naar beneden richting de schoorsteen. Zondag maar eens kijken onder de laatste laag dakpannen en lood waar dat kan gebeuren. Enig idee hoe wat de lengte van het lood onder de dakpannen moet doorlopen?
 

MHaanstra

  • #6
Millew: volgens mij ongeveer 20 tot 25 cm, is dat genoeg?
 

Millew

  • #7
Dat lijkt mij ruim voldoende.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu