Schoorsteen in jaren 30 huis

Klusser PH

  • #1
Hallo.

Wij hebben een huis uit 1928 waar zowel in de voor als achterkamer een gaskachel heeft gestaan. In de voorkamer is de schouw nog altijd aanwezig, maar die wilen we nu verwijderen. Ik ben echter bevreesd dat het niet kan blijven bij het verwijderen van de schouw op de begane grond, omdat de constructie op de eerste verdieping blijft zitten en daardoor ondersteund moet worden. Heeft iemand ervaring met verwijderen van schouwen uit huis van vergelijkbaar bouwjaar (jaren 30)?

Laat ajb ook even weten als ik meer informatie of uitleg moet geven.

Dank.

PH
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zijn het twee aparte schoorstenen of komen ze op (de eerste verdieping) bij elkaar in 1 schoorsteen ?
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #3
Meestal zat bij deze woningen een schuifdeur tussen voor en achterkamer, dan komen de kanalen vaak onder het plafond weer bij elkaar. meestal zit het metselwerk om de paar lagen vast in de muur, dan zou je de boel weg kunnen halen.je zou bij twijfel ook een koekprofiel kunnen plaatsen. meestal lopen er ook balken.
 

Klusser PH

  • #4
Dankjulliewel.

Wij hebben inderdaad ook nog een kamer-en-suite.
De schoorsteen die ooit op het dak heeft gestaan, is bij de dakrenovatie (door vorige bewoners) verwijderd dus ik weet niet precies hoe dat gestaan heeft.
Zou het dus zo kunnen zijn dat het gedeelte op de 1e vrdieping steunt op constructie van de en-suite kasten? En dat ik gedeelte op de begane grond dus kan verwijderen zonder dat ik de constructie verslechter?

Dank.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #5
Heel vaak lopen de kanalen gewoon omhoog ,dus de constructie van de kasten heeft er niks mee te maken, meestal aan de voor en aan de achterkant van de kanalen een balk . soms een raveeling en af en toe kan het ook zo wezen, dat de [.balk in het midden van de schoorsteen als die er wel zit]of doorloopt waar de kanalen dan omheen lopen ,of dat die er klein stukje inzitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu