Lekkage prefab schoorsteen rand?

Eendenreetx

  • #1
Vandaag kwam ik op zolder en zag ik waterschade op de dakplaten. Nu heeft het afgelopen zagen ook flink gewaaid en vermoed ik dat het bij harde wind icm regen onder de rand waait en dan lekt bij de schoorsteen. Bij normale regen hebben we hier geen last van, de rand staat ook een beetje open. Hoe is dit op te losse ? Het is niet simpel lood vervangen.

IMG_7108.jpeg IMG_7107.jpeg IMG_7106.jpeg
 

Sander 1972

  • #2
Dat is zo aan die eerste foto gissen, want kunt het zo niet zien.
Als je het dak op durft kun je wat foto's van de schoorsteen maken en het lood als het er zit.
 

Eendenreetx

  • #3
Er zit geen lood, dit is een prefab rand die sinds de bouw in zit die dient als lood….. hèt is een stalen kap. Gisteren is een dakdekker geweest en concludeerde een open voeg, deze is tijdelijk dichtgekit, vanmorgen toch weer alles helemaal nat dus wellicht nog een probleem…. Het advies was de schoorsteen verwijderen alleen hebben de buren er nog een cv installatie inzitten. Andere optie is om de kap eraf te slijpen en dan opnieuw lood aanbrengen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Die aluminium dakdoorvoeren zien er nogal nieuw uit. Weet je daar wat van?
Als ze daar een uitvoering hebben geplaatst die niet zijn geïsoleerd is er kans de er in die doorvoer condens wordt gevormd.
 

Eendenreetx

  • #5
Dit is geen condens, het begint hoger dan waar gisteren tijdelijk gekit is. De nok is binnen ook nat. Aan die kant zit wel 1 zijde lood.

IMG_7125.jpeg
 

Sander 1972

  • #6
Als de voegen loskomen dan gaat de rest van zelf. Maar dit is zo gissen zonder foto's van dicht bij, ik zou vragen of die dakdekker eventueel foto's wil maken
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #7
gezien de lekkage aan de nokkant van de schoorsteen is, ligt deze zijde niet geheel vol met blad ed zodat het water niet of slecht weg kan?
 

Eendenreetx

  • #8
Neer er ligt geen blad, het is ook een constructie van niks, het lood dat net onder de nok ligt, ligt ook nagenoeg waterpas dus daar blijft altijd water staan. Woensdag maar weer proberen om een dakdekker of schoorsteen man te vinden. Net bij de de buren geweest en daar is alles helemaal droog.
 

Eendenreetx

  • #9
Lood is vervangen, zat een klein scheurtje in. De nok is nu droog. Echter na 5 dagen een droge schoorsteen was hij vorige week weer nat. Verder niks geks te zien, dakdekker vermoed verzadigde stenen aan 1 kant, wachten op droog weer en dan impregneren, hopelijk is dit de oplossing.

het is de kant van de schuine kap die nat is. De kant van het lood is nu ook continu droog. De natte kant is ook de slagregen kant.

IMG_7147.jpeg IMG_7155.jpeg
 

Eendenreetx

  • #10
Schoorsteen inmiddels uitgekapt opnieuw gevoegd, geïmpregneerd en een dakdoorvoer weghaalt. Lekkage verholpen:)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu