Schoorsteen weghalen gereedschap

KlussendeGerard

  • #1
Heb al de diverse onderwerpen op dit forum gelezen over weghalen van schoorsteen. Maar toch nog een vraag.

Wij willen de schoorsteen weghalen op de begane grond, de eerste verdieping en zo ver mogelijk op de zolder. De schoorsteen is in de muur gemetseld (steens muur tussen ons huis en het huis van de buren). Schoorsteen gaan we opvangen op de zolder door stalen constructie (althans dat is het idee).

Nu is mijn vraag welke tool kun je het best gebruiken om de schoorsteen los van de muur te zagen/slijpen/snijden zodat de uitstekende stenen zo vlak mogelijk tegen de muur aanliggen. Dacht eerst met een kangoo breekhamer, daarna dacht ik met een muurzaag en toen dacht ik een slijptol. Maar nu dacht ik dat een reciprozaag misschien juist wel handig is. :) Maar weet niet zo goed met welke tool ik nu het vlakst bij de bestaande muur kan komen.

Wil voorkomen dat de buren met scheuren in hun stucwerk komen, dus vandaar dat mij eerst doorslijpen of iets dergelijks wel handig leek.

Aangezien ik er nieuw gereedschap voor moet kopen, koop ik het liefst natuurlijk meteen de handigste tool hiervoor.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waarom niet helemaal weg? Deel je de schoorsteen op het dak met de buren?
Zo ja, is de schoorsteen er aan de kant van de buren nog wel? Dan kan je iets lomper te werk gaan, er zit dan genoeg massa aan de andere kant.

Een zaag of doorslijper met waterkoeling zodat het stof ook opgevangen wordt, anders komt het echt overal.
Je kan een klein beetje schuin de muur, want machines die strak langs een muur kunnen zagen zijn waarschijnlijk niet te huur, ik zou eerst bij een verhuurder gaan kijken. Eigenlijk moet je het laten doen, maar je wilt ook niet de hele schoorsteen in één keer loszagen en wachttijd is duur.
 

KlussendeGerard

  • #3
Dank voor je reactie. We delen inderdaad de schoorsteen op het dak met de buren en die blijft staan en half weghalen gaat niet lijkt me.
 

Sander 1972

  • #4
Gewoon slopen met een niet al te zware sloop machine, zal we vertand zitten als je de steen weg tegen de muur weg hakt gaat het gewoon goed normale wijze. Ik zou eerst een boven op het dak gaan kijken hoe het de schoorsteen is. Als je het zover weg haalt is het misschiem beter om hem helemaal te slopen en de kant bij de buren op nieuw opmetselen. Heb je er zelf geen onderhoud meer aan, maar dit is een klusje die je beter even kunt uit besteden. Want ik weet zo niet of het mogelijk is
Of iemand in je kennissen kring die hier bekend mee is
 

KlussendeGerard

  • #5
Ok, ik ga het gewoon proberen met wat verschillende tools, kijken wat beter werkt, startend met gewoon de breekhamer dan. De schoorsteen voor de helft weghalen op het dak had ik nog niet overwogen als optie. Lijkt me er misschien alleen wat vreemd uitzien en misschien vergunningsplichtig? Zal eens met de buren bespreken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu