Schoor in zadeldak nodig?

JudithP

  • #1


Ik heb een huis op het oog dat ik wil kopen. Een bouwkundig inspecteur heeft naar het huis gekeken. Daaruit bleek dat twee schoren zijn verwijderd, beiden aan dezelfde kant van het zak (zadeldak).

Ik heb dit neergelegd bij de (verkopend) makelaar. Hij zegt echter dat het niet erg is dat deze balken missen. De bouwkundig inspecteur zegt dat deze balken onderdeel zijn van de constructie, en dat deze teruggeplaatst moeten worden. Het zal weliswaar in 9 van de 10 gevallen goed gaan, maar als er gewicht op het zak komt (sneeuw) of er komt een storm, dan is er kans dat het dak in gaat zakken.

Uiteraard geloof ik de deskundig inspecteur eerder dan de verkopend makelaar. Ik leg deze situatie graag aan jullie voor om meer inzicht te verkrijgen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Helaas, maar dit is een klusforum voor doe het zelf klussen, we zijn geen scheidsrechter in een belangentegenstelling bij de aankoop van een huis.
Dus gaat er een slotje op dit topic.

Verder is een dergelijke situatie op afstand van achter een beeldscherm ook niet goed te beoordelen. Normaal adviseren we in dergelijke gevallen om een deskundige te raadplegen, maar je bent al zo verstandig geweest.....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu