Schommel pergola fundering

Peetuhr

 • #1
Beste leden,

Ik ben voornemens een pergola te maken met drie staanders in de lengte. 1 staander komt in verhoogde border, twee andere in het gras tegen de opsluitbanden van het iets verhoogde terras.

Aan de pergola komt een schommel. Nu moeten deze staanders mijn inziens in beton, ivm de krachten van het schommelen. Ik heb Douglas hout op het oog (15x15) en H-ankers, zodat het Douglas boven maaiveld uitkomt.

Nu de vraag: de H-ankers zijn allemaal beperkt in lengte. Er komt max 40 a 50 cm in de grond. Ik wil geen beton storten tot het maaiveld, zodat er wat aarde en gras overheen kan groeien. Als ik 100cm diep ga en dan beton stort, zit het H-ankers maar 30 cm in het beton. Is dit voldoende, of zal het bijv. nodig zijn extra bewapening toe te voegen?

Verder wil ik tegen de staanders het liefst tegen de opsluitbanden aan plaatsen, zonder deze eerst weg te halen (terras ligt goed en is gevoegd). Maar dan is beton rondom het h anker storten beperkt. Is 5 cm rondom het anker voldoende?

Alvast dank!!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • De Haan

  Specialist Planten en Tuinen
  • #2
  Voor de sterkte kan je het beste de staanders in A vorm maken en de ligger schoren.
  Ander idéé,
  In plaats van een pergola kan je ook een colonnade maken en goed schoren aanbrengen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu