Schokbrekers Miele wasautomaat

Carlo

  • #1
Hallo,

Enkele maanden geleden is m'n wasautomaat van het merk Miele, type Gala W (W 843) stukgegaan tijdens het eindcentrifugeren met een belading spijkerbroeken die in onbalans was. De LED Spoelen ging knipperen en toen ik de machine opnieuw instelde, ging hij bij elke trommelbeweging direct even centrifugeren, rechts- en linksom en pompte dan het water weg.

De dealer is gekomen en heeft de linkse aansluiting van de motor hersteld, is een vaker voorkomend defect heb ik hier gelezen. De dealer zag en hoorde ook speling op de trommellagers, maar dat zat er al 6 jaar op en werd niet erger. Miele heeft de trommellagers dan toch maar vervangen omdat het anders net na de 10 jarige garantieperiode kan gebeuren en dat vindt de dealer vervelend.
De snelheid van Miele is hoog omdat de machine in 1½ u. opnieuw is gelagerd.

Echter zijn helaas op deze lagers weer speling gekomen, waarschijnlijk door een probleem met de schokbrekers/dempers omdat soms de bout van het vliegwiel bij grote onbalans tegen de achterzijde van de machine klapt en dat is vaak schrikken omdat dit ijzer op emaille is. De machine verschuift dan ook waardoor hij aan de wandel kan gaan omdat de vloer niet overal waterpas is.

Volgens Miele is deze serie gevoelig voor onbalans omdat er soepele schokbrekers in zitten. De trommel hangt echter al jaren scheef (kantelt) als er wasgoed met water in zit, te zien aan dat de opening tussen de trommel en manchet groter wordt bovenaan de manchet.

Mag de trommel kantelen? Hoe kan ik voelen of de schokbrekers versleten zijn?

Alvast hartelijk dank!
 

Co de Witgoedman

  • #2
De snelheid van Miele is hoog omdat de machine in 1½ u. opnieuw is gelagerd.
Deze korte tijd lijkt bij uitgesloten. Is men al kwijt met het eruithalen van de trommel en het lagerkruis..

Wie ben ik om tegen de adviezen van Miele in te gaan.

Ik zou adviseren wederom contact op te nemen met uw dealer.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het Klusidee forum is niet bedoeld om uitspraken van leveranciers en/of fabrikanten over reparaties of kwaliteit van machines te checken.

De witgoed-specialisten hier zullen daar dan ook niet aan mee doen.

Er kan hiervoor dus geen advies gegeven worden.

Slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu