Schokbrekers miele w697

Josodl

  • #1
Ik heb de schokbrekers van onze Miele W 697 vervangen door niet-originele van het merk Stabilus. Na het draaien van enkele wassen achter elkaar lijkt het wel of de werking van de schokbrekers afneemt. Vanmiddag gaf de machine aan het eind van het programme een klap en stond ineens 45 graden verdraaid. Kan het zijn dat we toch de originele schokbrekers moeten gebruiken? Ik heb de schokbrekers geprobeerd
in 2 standen ( stang naar boven en stang naar beneden) maar dat geeft geen verschil in de werking. Er staat ook niet aangegeven in welke stand je ze moet monteren dus dat zou niets uit moeten maken.

Wie weet raad?

Jos
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Een machine die zo abrupt stopt dat de machine een swieper maakt heeft geen probleem met de schakbrekers maar eerder mer de lagers van de kuip of zelfs een gebroken lagerkruis.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Wanner het een gebroken trommelkruis is kunt u de trommel een heel eind heen en weer/op en neer bewegen, afhankelijk van de stand van de trommel.
Bij kapotte lagers zit er een klein beetje speling wanneer u de trommel op en neer kunt bewegen, ook zal er een apart rollend geluid te horen zijn bij kapotte lagers.
 

Josodl

  • #4
Ik heb alles gecontroleerd maar het lagerkruis is OK, er is totaal geen speling waarneembaar. De trommel slingert ook niet, dat kan ook niet want er zit maar een klein beetje speling tussen trommel en kuip ter plaatste van de vulopening ( paar millimeter). Bij de minste slingering zou de trommel gelijk aanlopen en alles loopt netjes vrij, geen zware punten of zo.
Zou het in de aansturing van de motor kunnen zitten ( b.v. te snel opstarten)?

Jos
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu