Herrie bij centrifugeren na plaatsing nieuwe schokbrekers

Jan Hirs

  • #1
Miele W825 sloeg, in het begin van het centrifugeren, tegen de behuizing. Veel herrie. Machine schakelde terug en bracht de zaak beter in balans, weer centrifugeren en nu geen extra herrie. Na enige tijd ( maand of vier) schokbrekers nagekeken, waren naar de " gallemiezen", vervangen. En.... Centrifugeren maakt nu nog meer herrie......... ( om " bang" van te worden).
Op forum: draai de schokbrekerbevestigingen niet erg stevig aan omdat de hoek t.o.v. de trommel moet kunnen wijzigen... Bij een andere klus " draai de bevestigingen stevig aan".
Zit het in het aandraaien van de bevestigingspunten? De trommel beweegt niet overmatig en het lijkt alsof het lager oke is. Suggesties?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
In de schokbreker bevestiging zitten stalen buisjes in rubbers als het goed is, de bouten dienen strak aangedraaid te worden, de beweging van de kuip wordt opgevangen door de rubbers.
Controleer ook even of de machine stabiel staat, hij mag niet wiebelen, zo nodig de pootjes afstellen.
 

Jan Hirs

  • #3
Gecontroleerd, machine staat waterpas, op blokjes hout met een rubber opzetring. Schokbrekers zijn stevig aangedraaid aangebracht. Bij centrifugeren nu veel meer herrie dan met kapotte schokbrekers (beangstigend). Bij laag centrifuge" getal" , 400 omwentelingen, eerst gewoon en na een paar minuten ter.....ng herrie! Overigens is machine leeg als ik dit probeer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Haal alles weg wat onder poten staat, met blokjes en rubber staat de machine niet stabiel.
Staat de machine op een harde vloer of op hout etc. ?
Welk soort geluid maakt de machine ?
 

Jan Hirs

  • #5
Van de blokjes gehaald wederom waterpas gecontroleerd, goed. MAAR toch " jeweetwel herrie" bij het - leeg- centrifugeren. De eerste paar minuten gewoon geluid, maar daarna gaat het geluid in toon omhoog en neemt toe in sterkte (volume) trommel beweegt nauwelijks, als je er op drukt lijkt het alsof het geluid minder wordt of althans niet toeneemt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Controleer de ophanging (veren), die zitten onder het deksel.
Controleer of de aandrijfsnaar op spanning is, met de duim 1 cm indrukken, dan is de spanning goed.
Controleer de koolborstels, bij minder dan 15 mm lengte deze vervangen.
 

Jan Hirs

  • #7
Veren goed, aandrijfsnaar op spanning. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat het vervangen van de koolborstels tot een flinke reductie van het geluid bij het centrifugeren zou leiden. Even nagekeken: machine blijkt reeds 19 jaar oud te zijn........ik denk dat ik gewoon een versleten machine heb en dat ik maar eens een nieuwe, geluidsarmere, moet kopen. Bedankt voor de wijze raad.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu