Schimmel onderaan vloer

CarmenEnBert

 • #1
Eerder vandaag heb ik al een vraag gepost over het leggen van een eiken vloer, maar terwijl we de plavuizen er aan het uithalen waren kwamen we in de houten vloer er onder 2 rotte plekjes tegen. Ze zien er normaal uit, maar je steekt er zo een schroevendraaier in en je kunt het hout met je handen verpulveren. In de kruipruimte zagen we ook wat kleine plekken met schimmel. Het zijn oppervlakkige plekjes met een beetje witte poederige schimmel. Ik geloof dat ik hier geen foto kan plaatsen, mar voor wie benieuwd is: ******************************************
Het hout is op deze plaatsen niet zacht, rot of verkleurd. Omdat het zo oppervlakkig is dacht ik aan de schimmel doden met een (alkalisch) schoonmaakmiddel, maar ik weet niet of dit genoeg is?
De kruipruimte is nu trouwens droog en ook goed geventileerd. We wonen hier zelf pas, maar hebben gehoord dat er vorig jaar een tijdje water in de kruipruimte heeft gestaan.
Alvast bedankt voor de tips/ideeën!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pirke

  • #2
  Hoi kammenbert,

  Ik hoop dat je zeker weet dat je kruipruimte nu goed geventileerd wordt.
  Het rotte hout kan dus een erfenisje zijn wat nu verbeterd.
  De vraag zal zijn hoe snel het ontvochtigd?
  Koop een vochtmeter zodat je dit kunt meten.

  Ik zou persoonlijk nog even wachten met het leggen van je vloer. Weet niet wat exact het type vloer is...maar misschien is het beste om via de kruipruimte iets aan vochtwering aan te brengen, voordat je mooie eiken dadelijk zo krom als een hoepel wordt. Waar ik wel bang voor ben.

  Tips over vochtwering en te gebruiken materialen laat ik hier even aan andere over. Die weten dat beter als ik.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  De link naar dat andere forum, heb ik even verwijderd.
  Je kunt hier ook gewoon je foto's plaatsen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu