Schimmel na verven zolder

50Miles

  • #1
Het volgende probleem:

Vorige week heb ik de zolder van mijn nieuwbouwwoning middels Histor Monodek geverfd. Nu viel me zojuist op dat er een vieze gloed op komt (op delen) wat dus schimmel is. Het betreft hier de schuine daken (bruinige platen) waar aan de buitenkant de pannen op liggen. Overigens zie je als je gewoon even naar zolder loopt er weinig van. Je moet er echt even met je neus op gaan staan. Het is dus niet zwart zoals je wel eens in sommige badkamers aantreft.

Ik vermoed dat het komt omdat ik sowiezo 1,25 emmer (12,5 liter) erop heb verbruikt, en er geen dakraam aanwezig is. Een opgesloten ruimte dus waar veel vocht in is gebracht gedurende het verven/sauzen. Kan dit correct zijn?

En dan uiteraard, wat doe ik eraan? Zelf dacht ik om de schuine daken met HG Schimmelreiniger in te spuiten zodat de schimmels doodgaan, om vervolgens de schuine daken stuk voor stuk te verven en niet in één keer. Dit samen met twee schimmelvreters bij de blokker ofzo vandaan (neerzetten op zolder) en vanaf de eerste verdieping proberen te ventileren door ramen open te zetten.

Iemand ideeën of aanvullingen? Wie o wie kan me van advies voorzien?

Nog een handige opmerking van vrouwlief: Kan het zijn dat de schimmel al op de platen aanwezig was omdat het tijdens de bouw erg vochtig in huis wordt? En dan wij dit niet hebben opgemerkt wegens de kleur van de plaat? Op de betonnen muren op zolder is namelijk geen schimmel zichtbaar.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #2
Het is wat koffiedik dik kijken van hieruit maar misschien is het helemaal geen schimmel dan wel de inhoudsstoffen van de bruine platen die doorslaan in de verf...die schimmelreiniger zou dus uitsluitsel moeten kunnen brengen alhoewel het kwaad reeds is geschied, de schimmel zit dan wel tussen de platen en de verflaag, wat niet echt de ideale situatie is...dus, ...reinigen en voor alle zekerheid eens testen wat het resultaat zou zijn door er nu een isolerende verf over aan te brengen.
Goed ventileren is altijd een must, dus eens kijken of je daar op die zolder misschien een verluchtingssysteem kunt aanbrengen, is altijd gezonder voor het dakbeschot ;-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu