Schimmelplekjes op nieuw stucwerk (te langzaam gedroogd)

Marcus84

  • #1
5 weken geleden heb ik mijn slaapkamer laten stucen. Aangezien sommige muren niet helemaal recht waren is er op enkele plaatsen 5-8cm stucwerk op gezet. Dit heb ik laten drogen door elke dag de ramen op een kier te zetten. So far so good... totdat ik een week later voor 4 weken op vakantie ging. Mijn ouders zijn alleen in het weekend geweest om een paar uurtjes te laten luchten.
Je raad het al, op de dikkere stukken van 1 wand zijn grijzige schimmelplekjes te zien. De andere wanden waar het stucewerk dunner erop zat zijn wel netjes gedroogd zonder schimmel. (De wand met schimmel is ook droog overigens)

Ik heb een tip van een collega opgevolgd en de wand met hg antischimmel bewerkt. Dit scheelt al een hele hoop. Maar nog niet alles is weg.

Wat is het advies? Blijven behandelen totdat het geminimaliseerd is? Vervolgens een schimmelwerende voorstrijk gebruiken (tip van de stucadoor) en vervolgens texen?

Of wat kan ik nu het beste doen om te zorgen dat ik de wand uiteindelijk kan texen en zodanig dat de schimmel ook niet meer terugkomt?
 

Gipswerken

  • #2
Beste,

De schimmel van de gips wrijven.
Indien deze na enkele dagen terug komt is er nog steeds teveel vocht in je muur. 5 weken drogen lijkt lang maar is voor zo een dikte te weinig. De buitenkant lijkt droog maar dat is enkel omdat de gips aan de buitenkant door de lucht hard is geworden, hierdoor kan het vocht in het midden van de bepleistering maar heel moeizaam doordringen naar de buitenkant.

Een bouwdroger + ontvochtiger lijkt mij de beste oplossing, enkele dagen laten aanstaan en je schimmel stopt vanzelf met groeien als er geen water meer in je bepleistering zit.
Nadien kan je je speciale voorstrijk gebruiken.

Mvg

Kenneth
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Pleisterwerk mag niet meer dan 4% vocht bevatten voordat het zonder risico van verkrijting / onthechting geschilderd kan worden.
Meten is weten, gissen meestal missen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu