Schimmel in hoeken raamkozijn?

Martin v. Amerongen

  • #1
Beste medeklussers.

Ik heb vorig jaar een jaren '70 eengezinswoning gekocht. Een fraai projectje om op te frissen. Nu ben ik niet zo'n daverende klusser, dus ik wil jullie expertise graag inroepen.

Schimmel in raamkozijn?
In de beiden hoeken van mijn woonkamerraamkozijn zit volgens mij schimmel. De ene hoek wat heviger dan de ander. Op de foto heb je een impressie van de situatie. Het geheel voelt wat kleverig aan en ik heb de indruk dat de oppervlakte dit jaar ook wel is toegenomen. Dus ik neem aan dat het schimmel is.

Het houtwerk is verder niet zacht of poreus. Maar een beetje klef.






Wat te doen?
Nu lees ik op internet een aantal verhalen varierend van slopen van het houtwerk tot schimmelstoppende verf. Ik vind het moeilijk te beoordelen wat ik hier mee moet. Ik neig zelf naar een schimmel werend middel vanuit alle hoeken in te brengen en dan de handel opnieuw over te schilderen. Wat denken jullie, is dit een handige oplossing of ben ik enorm het haasje om dit weer te herstellen?

Hartelijk dank voor elke bijdrage.


Groetjes Martin.

 

Tiho

  • #2
Heb je het al eens schoongemaakt? Het kan best door aflopend condensvocht dat er wat schimmel ontstaat op de lak. Dan heb je geen houtrot, maar is het gewoon vuil.
 

Martin v. Amerongen

  • #3
Beste Tiho,

Mijn onervarenheid als klusser wordt meteen duidelijk. Ik zal dit vanmiddag eens oppakken, kijken wat er gebeurd. Alvast bedankt voor de bijdrage.

Groet Martin
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Vroegher he, ging een keer per jaar het hele huis op zijn kop en maar soppen. :lol:
 

Tiho

  • #5
De goeie oude tijd Wgb.

( zegt iemand van bijna 35 )
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Nou ik zal je de woorden besparen die mijn vader gebruikte als het huis op z'n kop stond. Mijn moeder had alles wat je kon verslepen in de tuin gelegd. :lol: :lol: :lol:
 

Martin v. Amerongen

  • #7
Beste mensen,

Onderstaand het resultaat als je even de moeite neemt om er een sopje overheen te halen. Ik ben er erg blij mee. Deze kan weer van mijn to do -list. :P

 

Tiho

  • #8
Toch een eenvoudigere klus dan gedacht. Mooi dat het mee viel toch.
 

Pirke

  • #9
Als je dit viesigheid wil voorkomen dan kun je het beste een gewoonte van maken om bij condens dit s,ochtens meteen met een droge lap weg te halen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu